HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye oldu

Yerel mahkeme, Gergerlioğlu'nun tahliye edilmesine karar verdi. Bu kararın ardından HDP'li Gergerlioğlu, bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye oldu

"Terör örgütü propagandası" yapmak suçundan hakkında fezleke hazırlanan, daha sonra Meclis'te oy birliğiyle milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkındaki dava sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AYM "HAK İHLALİ" DEDİ

Sonraki süreçte, Gergerlioğlu'nun avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. AYM, dosyayı karara bağlayarak "hak ihlali"ne kanaat getirdi. AYM'nin dosyayı gönderdiği Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Gergerlioğlu'nun tahliyesini istedi.

TAHLİYE SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, yerel mahkemenin kararının ardından yaklaşık 4 aydan bu yana tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nden tahliye oldu. Gergerlioğlu, tahliye olduktan sonra ailesiyle birlikte tahliye pozu da verdi.

Faruk Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu da babasının tahliyesine ilişkin paylaşımda bulundu. Salih Gergerlioğlu, babasıyla paylaştığı fotoğrafın üstüne "Artık özgür" notunu düştü.

"NEREDE KALMIŞTIK" DİYE PAYLAŞTIM YAPTI

Diğer yandan 3 aydan bu yana tutuklu olduğu cezaevinden tahliye edilen Ömer Faruk Gergerlioğlu da bir süreden bu yana kullanamadığı sosyal medya hesabından "Nerede kalmıştık" şeklinde paylaşımda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler