Haydar Revi'den Koray Aydın'a cevap - "Trabzon'u basamak olarak kullanır"

AK Parti İl Başakanı Haydar Revi'den İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a cevap.

Haydar Revi'den Koray Aydın'a cevap - "Trabzon'u basamak olarak kullanır"

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın açıklamalarına cevap verdi. 

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın Trabzon'u her zaman basamak olarak kullandığını ifade eden Revi "Koray Aydın'ı Trabzonlular iyi tanıyor. Koray Aydın Trabzon'a gelir burada şov yapar gider. Aradan yıllar geçer sonra yine Trabzon'a gelir gündem olmak için birşeyler söyler ve yine gider. 2-3 yılda bir bu tekrarlanır." dedi. 

İYİ Parti'nin Türkiye genelinde birkaç belediye kazandığını hatırlatan Revi "Seçimlerin üzerinden 6 ay geçmiş Koray Beyler Trabzon'a teşrif etmişler. En son ne zaman geldi hatırlamıyoruz. Yani kimse kimseyi kandırmasın. Koray Aydın'ı baskıyla zorla Trabzon'a getirdikleri aşikar. Dolayısıyla bize Trabzonluluk taslamasın." ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti'nin Yomra'da seçim kazanmasının siyasi bir başarı olmadığının altını çizen Revi açıklamasını şöyle sürdürdü: "İP Yomra'da siyasi etik ve ahlakı hiçe sayarak bir sonuç elde etmiştir. Sonuç olarak kazanmış olsa da bu bir başarı değildir. Bu netice olsa olsa siyasi ranttır. İP'in Yomra'da seçim kapasitesinin olmadığını herkes çok iyi biliyor. İP'in Yomralı adayı AK Parti'ye geçeceğim ben de AK Partiliyim beyanları ile hemşehrilerimizi tamamen kandırılmıştır. Halen daha bu beyanı sürdürdüğü bilgilerini alıyoruz. Yaptığı açıklama ve konuşmalarda bu yönde algı oluşturarak bu etik olmayan davranışlarında ısrar etmektedir. Fakat Yomralı hemşehrilerimiz gerçeği görmüş ve artık bu alicengiz oyunlarına itibar etmemektedir." 

İYİ Parti'nin siyasi bir duruşunun olmadığını belirten Revi "Bu omurgasız siyaset yerelde de genelde de aynı. Siyasi olarak ortaya bir tavır koyamıyorlar. Çünkü ip başkalarının elinde. Küresel sistemin çıkarları dışında açıklama yapanın ipi çekiliyor. Özellikle İP'in terör örgütleri konusunda net bir tavrı bulunmamaktadır. Şimdilerde gündemde yoğun şekilde tartışılan konularda İP'te CHP ile aynı çizgide terör örgütlerine dolaylı yoldan destek sağlayacak açıklamalar yapıyor. Genel Başkanları Meral Akşener Diyarbakır'da evlat nöbetindeki annelere üstü örtülü şekilde tepki göstererek HDP'ye destek açıklaması yapıyor. Evlât acısı yaşayan annelere HDP önlerinde oturmayın gidin devletin kapısının önünde eylem yapın diyor. Resmen HDP'nin sözcülüğünü yapıyor. Sayın Koray Aydın'da Diyarbakır'daki annelerin evlat nöbetlerine destek verdiklerini iddia ediyor. Bu nasıl destek? İP'in bu konuda kurumsal olarak ciddiye alınabilecek herhangi bir tepki koyduğunu göremedik. Koray Aydın Diyarbakır'a annelerin yanına gitti de biz mi göremedik. Ortada net olarak HDP'yi korumak amacıyla yaptıkları bir açıklamadan başka birşey yok. Anneleri suçlarcasına "Gidin devletin kapısında bekleyin" diyen bir zihniyetin annelere destek oluyoruz demesi kuru bir ifadeden öteye gidemez." cümlelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset