Haydar Baş: Deniz Gezmiş Allah'ın ve Resulü’nün safında oldu

Bağımsız Türkiye Partisi'nin Trabzonlu lideri Haydar Baş yine dikkat çeken bir açıklamada bulundu

Haydar Baş: Deniz Gezmiş Allah'ın ve Resulü’nün safında oldu

Bağımsız Türkiye Partisi'nin Trabzonlu lideri Haydar Baş, İstanbul'da miting düzenledi. Geniş katılımın olduğu mitingde Baş dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Atatürk ve Deniz Gezmiş hakkında konuşurken "Atatürk bu milletin evladıdır, ama 'dinsizdir, kâfirdir, odur budur gibi öyle şeyler söylediler. Bu iftira senelerce yapıldı. Atatürk kim biliyor musunuz? O İmam-ı Ali'nin ve Hz. Fatıma'nın torunudur. Şii akaidinde Atatürk, Mehdi Al-i Resul'dür. Tavsiye ediyorum; Anıtkabir'e gidin, giderken de abdest alın. O büyük bir evliyadır. Bana 'sen de Atatürkçü mü oldun' dediler. Ben 'o asker Atatürk, bu fakir de hoca Atatürk' dedim. Bana bu ünvanı Selim Kotil'in amcası Günay Kotil verdi" dedi.

"Deniz Gezmiş Filistin'e gitti ve İsrail ile savaştı"

Deniz Gezmiş ve arkadaşları hakkında da konuşan Haydar Baş şu ifadeleri kullandı:

"Amerika'nın 6. Filosu İstanbul'a geliyor ve Tophane'de demirliyor. Solcu arkadaşlar Amerikan askerlerini karaya çıkarmamak için yürüyüşe başladılar. Müslüman dediğimiz insanlar da Amerikan filosuna karşı namaz kılıyor. Yani Amerikan filosuna karşı namaz kılan bu adamlar Müslüman, Amerikanlıları protesto eden Deniz Gezmiş ve arkadaşları kâfir, öyle mi? Ben reddediyorum bunu. Deniz Gezmiş Aleviydi. Biz O yargılanırken, 'birkaç insan vurdu, illegal örgüt kurdular vs. sanıyorduk' baktık ki en sonunda hiç kimseye dokunmamışlar. Ben hayret ettim, bir insan nasıl olur da düşüncesinden dolayı idam edilir? Ne yaptı bu insanlar? Deniz Gezmiş Filistin'e gitti ve İsrail ile savaştı. Allah'ın ve Resulü'nün safında oldu, yahu sen bir defa bu safta oldun mu? Hep dini kullandın, istismar ettin, Filistin'i de öyle. Unutmayın bu insanlar dört dörtlük Müslüman'dı. Ne yaptı bu adamlar söyleyin? İsrail'e karşı çıktı diye... Sen onların safında yer aldın ama o karşı durdu. Ben şimdi O'na sahip çıkıyorum. Allah mekânını cennet eylesin. Onlara idam fermanını imzalayan bir savcı, biz partiyi kurduğumuz dönemde yanıma geldi, övüne övüne bunu anlatıyor. O zaman teşkilat başkanı arkadaşa, 'onu buradan uzaklaştırın' dedim. Size her zaman doğrunun yanında olmanızı tavsiye ediyorum ama hukuk çerçevesinde. Biz haktan yanayız, hukuktan yanayız ve de bu milletin safındayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset