Haluk Pekşen'den C 18 mağdurlarına destek: Vatandaşın ata toprağı gasp ediliyor

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Kanuni Bulvarı yapımında arazileri İmar Kanunu'nun 18/C maddesi kapsamında bedelsiz kamulaştırılan vatandaşlara destek çıkarak konunun takipçisi olduğunu hatırlattı.

Haluk Pekşen'den C 18 mağdurlarına destek: Vatandaşın ata toprağı gasp ediliyor

Trabzon'da yapımı devam eden Kanuni Bulvarı'nda 5 mahallenin arazi sahipleri, haklarını alamadığı iddiasıyla yargı yoluna başvurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da çözümü için dahil olduğu konu hakkında CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen açıklama yaparak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na yüklendi. Konuyu "18/C yağması çözülene kadar gündeme getireceğiz" diye özetleyen Haluk Pekşen, arsa sahiplerinin haklarının alabilmesi için gereken herşeyi yapacağını söyledi. 


"YASALAR, ASIL AMAÇLARINDAN SAPTIRILARAK KULLANILIYOR"

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen Trabzon Kanuni Bulvarı inşaatında vatandaşın arazilerine bedelsiz olarak el konulması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Trabzon Kanuni Bulvarı inşaatında İmar Yasasının 18. Maddesi kullanılarak vatandaşın arazisinin yüzde 40’ının bedelsiz kamulaştırılmasına ‘vatandaşın arazisi belediye eliyle gasp ediliyor’ diyerek karşı çıkan Pekşen “Bu konuyu defalarca gündeme getirdik, daha önce ‘Vatandaşın tapulu arazileri, imar planı kılıfına uydurularak belediye gücüyle adeta elinden alınmaktadır. Vatandaşın hakkı, kanuna karşı hile yöntemiyle gasp edilmektedir. Yasalar, asıl amaçlarından saptırılarak Anayasal güvence altına alınmış yurttaşların mülkiyet haklarını gasp etmek için bahane olarak kullanılamaz.’ diyerek bu uygulamanın haksızlığını vurguladık. Her platformda bu haksızlığı gündeme taşıyarak vatandaşın arazisinin gasp edildiğini söyledik. Bu konuya el attık ve şimdi görüyoruz ki haklı çıktık ve bu meselenin vatandaşın lehine bir çözüme kavuşturulma konusunda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU YAYGARAYLA KAPATMAYA ÇALIŞIYOR

Biz vatandaşın hakkına hukukuna sahip çıkarken, Trabzonluların ata dede toprağının gasp edilmesine karşı çıkmak için mücadele ederken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Gümrükçüoğlu’nun içi boş yaygaralarla bu meselenin üzerini örtmeye çalıştığını söyleyen Pekşen, “Trabzon’un sorunlarının hiçbirinden haberi olmayan ve halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine sorunların üzerini örtmeye çalışan bir Belediye Başkanı Trabzon’a yakışmamaktadır. Sayın Belediye Başkanı, bu konuda çözüm üretmek yerine tamamen yaygaraya dayanan bir basın açıklamasıyla bu meselenin ve Trabzon halkının mağduriyetinin üzerini örtmeye çalıştı. Her şeyin kanuni bir şekilde yapıldığını, haksızlık yapılmadığını söyleyerek bizi ‘kulaktan dolma bilgilerle açıklama yapmakla’ itham ediyordu. Ama işin aslının öyle olmadığı, vatandaşın arazilerinin gasp edildiği artık ortadadır. Şimdi bakıyoruz ki ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bu konuyu gündemde tutmamız sonucunda Sayın İçişleri Bakanı da konuyu gündemine aldı.” ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU DA KONUYA DAHİL 

Arazileri ellerinden alınacak vatandaşların İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu ile görüştüğünü dile getiren Pekşen şunları söyledi: “Bu toplantıda konuşulanlar çok açık bir şekilde uygulamanın haksızlığını ortaya koymaktadır. Toplantı sonrasında İl Başkanı Haydar Revi yaptığı açıklamada, ‘Vatandaş diyor ki neden birçok yerde kamulaştırma uygulanırken, bu dört mahallede 18/C maddesi uygulanıyor. 18/C maddesi uygulanırken daha düzgün yapılsın, yolun geçtiği yer tamam ama çevresi buna neden dahil ediliyor. Fakat bu konularla ilgili rakamsal bir veri yok, belge ve bilgiler tam ve resmi değil. Araştırıp, hem devletin hem vatandaşın zarar görmeyeceği bir yol bulmaya çalışacağız’ demiştir. Bu açıklama bile sayın Belediye Başkanı’nın Trabzon halkına ve halkın sorunlarına ne kadar yabancı olduğunu, bu sorunlarla ilgisiz olduğunu ortaya koymaktadır. Trabzon’u böyle bir belediye başkanının yönetmesi Trabzonlular için büyük bir talihsizliktir. Vatandaşa yalan söyleyen, vatandaşın sorunlarından haberi olmayan, sorunların çözümü konusunda hiçbir çaba göstermeyen bir Başkan’ı Trabzon’a ve Trabzonlulara yakışmamaktadır.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler