Güneş Trabzon'da toplantı yaptı

Hak ve Hakikat Partisi (HAKP) Genel Başkanı Dursun Güneş, "Bizi bazı gazeteler cellat olarak tanıtıyor. Bu yakışık aldı mı? Takdiri kamuoyuna bırakıyorum" dedi. Dursun Güneş, partiyi kuralı 6 ay olduğunu ancak Erzurum'da yaptığı konuşmaya kadar kimsenin b

Güneş Trabzon'da toplantı yaptı


Hak ve Hakikat Partisi (HAKP) Genel Başkanı Dursun Güneş, "Bizi bazı gazeteler cellat olarak tanıtıyor. Bu yakışık aldı mı? Takdiri kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

Dursun Güneş, partiyi kuralı 6 ay olduğunu ancak Erzurum'da yaptığı konuşmaya kadar kimsenin bunun farkında olmadığını belirterek konuşmasının çarpıtıldığını ileri sürdü.

Partisinin Erzurum İl Başkanlığı'nın açılışında yaptığı konuşma nedeniyle büyük yankı uyandıran Güneş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında yanlış anlaşıldığını ve sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürdü. Hakkında ulusal basında çıkan haberleri yorumlayan Güneş, "Bizi bazı gazeteler cellat olarak tanıtıyor. Bu yakışık aldı mı? Takdiri kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

Güneş, konuşmasına "Kulak ver gelen sese ne diyor. Mahmudu muhtarın atmış olduğu adımı atıyor, İslam'a doğan güneş yeniden doğuyor, Sultan Mehmet Fatih Konstantine surlarını yıkmış geliyor" diye başlayan şiiri okuyarak devam etti. "Herkesin bir hesabı var. Allahu Teala'nın da bir hesabı var" diyen Güneş, Allahü Teala'nın Sultan Fatih'in ruhunu yeniden görevlendirdiğini belirterek şöyle konuştu: "Hak erenleri Anadolu'ya nasıl yayılmış, can suyu vermiş ise biz de halkımızın arasına gireceğiz, halka can

suyu vereceğiz. Ölü kalpleri dirilteceğiz. Aslanları arayıp bulacağız. Kimisinin lalesini okşayacağız, kimisine tekme vurup kaldıracağız. Hak ve Hakikat Partisi'nin teşkilatlarını kurarak partimizi genel seçime hazırlayacağız."

Asıp kesmekle ilgili sözlerinin çarpıtıldığını ileri süren Güneş, sözlerine şöyle devam etti: "Allah devleti dilediğine verir, dilediğinden geri alır. Eğer devleti bize nasip ederse adalet kılıcını masanın üzerine koyacağız. Keseceğiz ve asacağız. Bu söz, buradan geliyor. Sözümü çarpıtmayın, başka mecralara çekmeyin. Olduğu gibi anlatın. Devlete kurşun sıkanı asacağız. Benim milletim değerlidir, kimse devletime kurşun sıkamaz. Devletin kasasına el uzatanın elini keseceğiz. Benim söylediğim bundan

ibarettir. Bazı yayın organları bizden olmayanları asıp keseceğimizi yazıyor. Biz ehli imanız, adalet kılıcının verdiği hükmü yerine getireceğiz. Adaletin kestiği parmak acımaz. O aslanları bulunca kükreyeceğiz."

Güneş, "neden keskin söylemler kullandığıyla" ilgili soruya şöyle karşılık verdi: "Herkesin bir hesabı var. Allah'ın da bir hesabı var. Altı ay oldu partiyi kuralı bir ses meydana çıkmadı değil mi?"

Güneş, "Bunu kamuoyu oluşturmak için mi yapıyorsunuz?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Efendim biz olduğumuz gibi görünmek, göründüğümüz gibi de olmak istiyoruz. Bize kim ne söylerse bizden doğru cevap alabilir. Arkamızda bir şey gizlemeyiz. Doğruları söyleyerek seçime gireceğiz ve barajı aşarak meclise gireceğiz. Bir sonraki seçimde, 2012-2013'te de yalnız başımıza iktidardayız."

Güneş, "Kullandığı ifadeler dolayısıyla parti hakkında kapatılma davası açılmasından endişe taşımıyor musunuz?" sorusuna da şöyle karşılık verdi: "Efendim bunlar varsayım. Benim bu konuşmamın suç teşkil ettiğini düşünmüyorum. Her vicdanı olan vatandaş 24 yıldır kanayan bu yaraya merhem bulamamışsa bunun çaresini aramak zorundadır. Biz bu vatanın öz topraklarından yetişmişiz, bu vatanın özüyüz. Onu sen Konstantina kalıntılarına söyle."

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLMALI

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması gerektiğini dile getiren Dursun Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidarlar neden muktedir olamıyor? Bunu ortadan kaldıranlar, buna engel olanlar kimlerdir? Bunun cevabını herkes biliyor. Ergenekon buna cevap değil midir? Başörtülülerin çektiği zulüm değil midir? 28 Şubat kararları yerinde midir? Tek taraflı ihtilaldir. İnanan halka zulüm değil midir?"

Güneş, Hak ve Hakikat Partisi olarak ülke genelinde hızla teşkilatlandıklarını ve genel seçimlere kadar bütün yurdu saracaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset