Genç'ten TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'e ziyaret

Genç: “STK'larımız bize güç veriyor”

Genç'ten TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'e ziyaret

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası ile TÜRK-İŞ Trabzon şubesini ziyaret etti. İlk ziyaretini HAK-İŞ Sendikasına yapan Başkan Genç, Trabzon İl Başkanı İsmail Kaplan ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti. 

Genç, sohbetinde belediye işçileri ve memurlarının sendikalı olması noktasında azami gayret gösterdiklerini söyledi. Siyasi olarak işçilere şu sendikaya ya da bu sendikaya üye olun diye hiçbir baskı yapmadıklarını belirten Başkan Genç, "Belediyemizde şu anda sendikasız herhangi bir işçi bulunmuyor. İşçilerimize şu sendikaya üye olun ya da bu sendikaya üye olun diye herhangi bir siyasi baskı yapmadan istedikleri sendikaya üye olmalarına imkan tanıyoruz. Yeter ki, sendikal anlamda yasal olan haklarına kavuşsunlar. İşçilerimiz bu anlamda hür bırakıyoruz. Her zaman samimiyetle ifade ettiğim gibi, sendikalarımız, sivil toplu örgütlerimiz bize güç veriyor." dedi. 

Genç'ten TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'e ziyaret

"SENDİKAL HAKLAR GENİŞLEDİ"

HAK- İŞ Sendikası Başkanı İsmail Kaplan ise Ortahisar Belediyesi'nin toplu iş sözleşmelerinde işçilerin özlük hakları konusunda en çok hassasiyet gösteren belediyelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Kaplan, "İşçinin alın terinin kurumadan hakkının verilmesini nasihat eden bir inancın mensuplarıyız. İşçi hakkı öylesine kutsal bir haktır ki, hiçbir gerekçe bu hakkın gasp edilmesine yönelik bir neden olamaz. Böyle bir inancın mensupları olarak işçi hakları konusunda son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler bizleri oldukça mensup etse de daha kat edeceğimiz uzun mesafeler vardır. Birtakım hakları kazandık diye, sendikal haklarımız genişledi diye asla boş durmayacağız. Bu doğrultuda her platformda işçilerimizin haklarını savunmayı kendimize vazife edindik." diye konuştu. 

Genç'ten TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'e ziyaret

BELEDİYELER BİZE DESTEK OLMALI

TÜRK-İŞ Trabzon İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Başkan Genç, yapılan çalışmalarla ilgili TÜRK-İŞ İl Başkanı Gökhan Gedikli'den bilgi aldı. Gedikli, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Genç'e teşekkür etti. Gedikli, "Başkanımızın bizleri sık sık ziyaret etmesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Her anlamda fikir alışverişinde bulunmamız bu şehrimize artı bir değer katar. Şehrimizde çok sayıda sendika olmasına rağmen bunlar arasında birkaç sendika çalışmalarıyla adından söz ettirmektedir. Bütün sendikalar işçilerimizin hakları konusunda azami gayret göstermelidirler. Bu anlamda çalışmalarımızı hep işçi odaklı olarak yürütmeliyiz. Belediyelerimiz de bu anlamda bize destek olmalı. Nihayetinde ortada bir emek ve alın teri var. Soğukta, kışta kıyamette çalışan işçinin hakkı hiçbir şekilde ötelenemez." ifadelerine yer verdi. 

Genç'ten TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'e ziyaret

Genç'ten TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'e ziyaret

Genç'ten TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'e ziyaret

Genç'ten TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'e ziyaret

Genç'ten TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'e ziyaret

Genç'ten TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'e ziyaret

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler