Flaş! Erdoğan'ın en yakınındaki Trabzonlu Bakan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakın isimlerinden olan Trabzonlu Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu.

Flaş! Erdoğan'ın en yakınındaki Trabzonlu Bakan oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümet sisteminin ilk Bakanlar Kurulu'nu açıkladı.

Büyük değişimlerin yaşandığı yeni kabinede Trabzonlu isimlerin ağırlığı göze çarptı. Önceki dönemin Trabzonlu isimleri Süleyman Soylu ve Berat Albayrak yeni kabinede göre alırken, yeni hükümet sisteminin ilk kabinesine Trabzonlu 2 Bakan daha eklendi. 

Trabzon Of'lu olan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Mustafa Varank, yeni hükümet sisteminin ilk kabinesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu.

Flaş! Erdoğan'ın en yakınındaki Trabzonlu Bakan oldu

YENİ SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK KİMDİR?

1976 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Varank, ilköğrenimini Yedikule İlkokulu’nda, orta öğrenimini ise İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

1999 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu ve eğitimini sürdürmek üzere ABD’ye gitti. Tallahassee Community College'da Ağ Hizmetleri Teknolojisi alanında eğitim alan Mustafa Varank aynı zamanda Florida State Üniversitesi'nde uzman ve araştırmacı olarak görev yaptı.

Yüksek lisansını Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde tamamlayan Varank, eş zamanlı olarak bilgi teknolojileri ve inovasyon araştırmaları yapan Indiana University Pervasive Technology Institute'te araştırmacı ve sistem yöneticisi pozisyonunda görev yaptı.

Mustafa Varank, yurtdışındaki eğitim ve çalışma hayatını 2005 yılında bitirip Türkiye’ye döndü ve Başbakanlık’ta çalışmaya başladı.  2011 yılında Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi. Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden biri olan Varank, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte 2014 yılında Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Varank, Erdoğan’a kurulan böcek kumpasının ortaya çıkartılmasında kilit rol oynadı. 

15 TEMMUZ ŞEHİDİ İLHAN VARANK'IN KARDEŞİ
 
Mustafa Varank'ın ağabeyi İlhan Varank, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit oldu. Hain darbe girişiminde önce Vatan Caddesi'ne giden İlhan Varank, oradaki direnişin sonuç vermesi ve darbecilerin teslim olmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına gitti. İlhan Varank burada halka ateş açan darbeciler tarafından vurularak şehit edildi. Hayatını bilime adayan Varank, profesör unvanıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler