Erdoğan’ın sarf ettiği ’mankurt’ ne anlama geliyor ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'in Türkiye ziyaretini eleştirenler için "mankurt" ifadesini kullandı. Pekiyi mankurt ne demektir? Mankurt, "İçinde bulunduğu topluma yabancılaşan" anlamına geliyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Balıkes

Erdoğan’ın sarf ettiği ’mankurt’ ne anlama geliyor ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'in Türkiye ziyaretini eleştirenler için "mankurt" ifadesini kullandı. Pekiyi mankurt ne demektir? Mankurt, "İçinde bulunduğu topluma yabancılaşan" anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Balıkesir, Bursa, Edirne, Erzurum, Gümüşhane, İstanbul, Kocaeli, Malatya, Sakarya ve Mersin'den gelen muhtarlarla 12. Muhtarlar Buluşması'nda bir araya geldi. Merkel'in Türkiye ziyaretine yönelik eleştirilere tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Almanya Başbakanı Türkiye'ye geliyor, kendilerine akademisyen diyen bir güruh çıkıp, bir sürü yalan yanlış gerekçenin ardından "gelmeyin, bu ziyaret Erdoğan'a ve Davutoğlu'na destek anlamı taşır" diyor. Bu girişimin adı beşinci kol faaliyetidir. Bu girişimin içinde yer alanları ben birer mankurt olarak görüyorum" diye konuştu.

MANKURT NEDİR ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla gündeme gelen "mankurt" ifadesi, "Ulusal kimlikten uzaklaşan, içinde bulunduğu topluma yabancılaşan" anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset