Erdoğan Kılıçdaroğlu'na seslendi: Diktatör! Aday ol, çık karşıma

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Edoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanlığı seçimi için 'aday ol' diye seslenirken, İYİ Parti'ye katılan 15 CHP milletvekili için de tepki gösterdi.

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na seslendi: Diktatör! Aday ol, çık karşıma

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında açıklamalar yaptı. CHP'den İYİ Parti'ye gönderilen 15 vekille ilgili sert sözler söyleyen Erdoğan, '15 milletvekili, bunları ağlatarak kendi evinden kabul edemeyeceği bir yere ihraç ediyorsun, gönderiyorsun. Diktatörler bunu yapar' dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde oldu: "Şayet siyaset tek kişilik bir oyun olsaydı o zaman ne partiye ne teşkilata ne bunca insana ve bunca emeğe ihtiyaç kalırdı. Genel başkan olarak görevim partimizin ve milletimizin ortak hissiyatına, beklentilerine, ortak çıkarlarına en uygun çözümleri bulmak ve formüle etmektir. Siz bakmayın bazılarının AK Parti'yi tek adamlıkla suçlamalarına. Bu ülkede diktatör görmek isteyen bir gecede 15 milletvekiline partisine hiçbir makul gerekçe göstermeden siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirenlere bakmalıdır.

'AĞLATARAK EVİNDEN GÖNDERİYORSUN'

AK Parti’deki kendi teşkilatının ve milletimizin tercihlerine saygıya dayalı siyaset tarzının yanından bile geçemeyecek olanların, Allah göstermesin, bu ülkenin yönetimine gelmesi halinde neler yapabileceklerini düşünmek bile istemiyoruz. 15 milletvekili, bunları sen seçmedin. Kim seçti? Ve sen bunları ağlatarak kendi evinden gönderiyorsun. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ama diktatörler bunu yapar."

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanlığı için aday olması yönünde seslenen Erdoğan şunları söyledi: "Anamuhalefetin başındaki zat kendine göre cumhurbaşkanı tanımı yapıyor. Ya sen bu tanıma en uyan insansın ya. Niye olmadın? Senden daha iyisi olur mu? Sen bu tanımın ta kendisisin. Yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun. Gel aday ol. Niye olmadın? Hâlâ arayıştasın. Ya bulamadın mı bir tane? Ya bulamazsın, çünkü senden daha iyisi yok. Sen de her numara var. Akşam başkasın, sabah başkasın. SSK’yı ne hale getirdiğini bilmeyen yok. Asabiyet, sinirlenmek buysa sende var. Rahatlık da grup toplantından bütün partililerini kovup dışarı atabiliyorsun. Çok yumuşaksın. Herhalde bir tane bulacaktır. Bunların ne projeleri var, ne renkleri var. Yaptıkları mesainin yarısını bu kişi milletin karşısına çıktığında ne söyleyecek? Cumhurbaşkanı olduğunda ne yapacak sorularının cevaplarını haşretseler belki daha çok mesafe kat edecekler.

‘PEKİ SENİN ÇIKARACAĞIN ADAY NEYİ KONUŞACAK’

AK Parti iktidarlarına biz Türkiye’yi 3.5 kat büyüttük. Senin ortaya çıkaracağın aday ne diyecek? “Biz şu kadar büyüttük” mü diyecek? Bu işler yaşanmadan olacak şeyler değil. Ama bir taraftan milletim yaşadıklarını görüyor. Cumhurbaşkanlığı dönemimizde inşallah ülkemizi şu anda geldiği noktanın iki kat daha üzerine koyacağız. AK Parti iktidarlarında milli gelirimizi 3400 dolardan 11 bin dolar seviyesine çıkardık. Biz yaptığımızı konuşuyoruz. Peki senin çıkaracağın aday neyi konuşacak? Sadece senin yaptığın gibi kuru kuru vaatler yapacaksın. Millet belki kanar diyeceksin. Ama artık benim milletim bu dümenlere gelmiyor."


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler