Erdoğan'ın Trabzon'daki sözlerine suç duyurusu!

Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacak

Erdoğan'ın Trabzon'daki sözlerine suç duyurusu!
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Trabzon Havalimanı'nda yaptığı konuşmasındaki "Bir adam gibi ölmek var, bir madam gibi ölmek var" sözüyle cinsiyet ayrımcılığı ve ırkçılık yaptığı iddiasıyla kınadığını belirtip, hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi'nin toplantısında konuşan Tur Yıldız Biçer, Türkiye'nin bulunduğu coğrafya üzerinde kadın olmanın çok zor olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon Havalimanı'nda halka yaptığı konuşmada, "Bir adam gibi ölmek var, bir madam gibi ölmek var" sözlerini eleştiren Milletvekili Biçer, "Kendisini bu söylemlerinden dolayı bir kez daha kınıyorum. Ama yalnızca kınamak ile kalmayacağım. Cumhurbaşkanı hakkında cinsiyet ayrımcılığı yaptığı için toplumdaki nefret söylemini geliştirdiğinden dolayı, kadınları hem cins olarak hem de 'madam' diyerek ırk ayrımı yaptığından dolayı kendisi ile ilgili bir suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

CHP'li Biçer, suç duyurusu konusunda avukatlarının gerekli işlemleri başlattığını ve önümüzdeki iki gün içerisinde ya Ankara'da ya da Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler