Erdoğan'dan Suriye için ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye operasyonuyla ilgili ilk açıklama

Erdoğan'dan Suriye için ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Fatih İlçe Kongresinde önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan burada ilk kez Suriye'ye yapılan operasyonla ilgili konuştu.

İşte Erdoğan'ın Suriye ile ilgili sözleri;

 "SURİYE'YE YAPILAN OPERASYONU DOĞRU BULUYORUM"

"Son günlerde rejimin kimyasal saldırısının ardından ABD ve Rusya'nın başını çektiği restleşmeye şahit olduk. Bu sabah rejim hedeflerine operasyon yapıldı. Onun için bu gece de uykusuz geçti. Rejimin daha önce de çeşitli defalar yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması düşünülemezdi. Bu bakımdan operasyonu doğru buluyoruz. Kimse bu kimyasal saldırının faili, bedelini ödemesi lazım. Ancak kimyasal saldırıya düzenlenen bu hassasiyetin konvansiyonel silahlarla katledilen yüz binlerce masum sivil için de gösterilmesini istiyoruz. Suriye'de oynanan oyun başkadır. Suriye'de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el altından destekleyip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütüyle asıl projeyi hayata geçirmektir.

BİZ OYUNU ÇOKTAN ÇÖZDÜK

Bunları kimse görmezden gelemez ama biz bunları hep konuştuk, hep söyledik. Biz bu oyunu çoktan çözdük. Biz eğer hedef DEAŞ'sa biz DEAŞ'la zaten savaşıyoruz ya. Biz DEAŞ'a karşı mücadelemizi verdik. Nerede? Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ'lıyı biz oralardan etkisiz hale getirerek attık. Suriye'de halklar için bir adım atılacaksa tüm terör örgütlerine karşı aynı ilkeli tavrın ortaya konması gerekiyor. Suriye halkı rejim ile terör örgütleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmamalıdır. Sınırları içinde 3,5 milyon Suriyeliyi misafir eden bir ülke olarak bu sorunun çözülmesini en çok biz isteriz. Az önce kahve içtiğimiz yerde ders çalışan Suriyeliler gördüm. Biz ensar olan bir toplumdan, yıllar yılı Mekke'nin fethine hazırlanmış bir Peygamber'i gördük. Bu kolay bir şey değil. Sevgililer sevgilisi Peygamberimizi muhacir olarak Medine'ye ama Mekke'ye dönüşü manidardır. Muhacir olan Peygamberimiz Evelallah Mekke'nin fethini bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset