Erdoğan'dan Samsun'da flaş sözler: Onları okutmayacağız

Samsun 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'ye kaçtılar yine kovaladık. Fırat Kalkanı Harekatı ile kovaladık. Afrin'de kovaladık. Artık metal yorgunluğu yok. Afrin ile beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı" dedi.

Erdoğan'dan Samsun'da flaş sözler: Onları okutmayacağız
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 6. Olağan İl kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Artık metal yorgunluğu yok, Afrin'le beraber şimdi diriliş haraketi yeniden başladı" dedi.

Kötü hava koşullarına rağmen kongre salonu çevresinde bekleyen büyük kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Artık metal yorgunluğu yok, Afrin'le beraber şimdi diriliş haraketi yeniden başladı. Birileri Türkiye darbe yapmaya kalkarken Samsun dimdik ayakta durdu. F-16'lara, tanklara, toplara karşı dimdik ayakta durdu Samsun ve Allah nusretini gönderdi. Şimdi Mart'a hazırlanıyoruz önemli bir yerel seçim var. Arkasından Kasım'da parlamento ce Cumhurbaşkanlığı seçimi var... Hazır mıyız? Şimdi öyleyse durmak yok yola devam" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: Kemal Kılıçdaroğlu RABİA işaretine terör örgütü işareti diyor. Ey Kemal bunun içinde tek millet var. İki tek bayrak... Üç tek vatan... Dört tek devlet... Kardeşlerim sizden bir şey daha isteyeceğim. Bizi bölmek isteyenlere karşı bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep beraber kardeş olacağız ve Türkiye olacağız.

KURTULUŞUN ŞEHRİ SAMSUN'A BU YAKIŞIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki açıklamalarının ardından kongrenin yapıldığı salona geçti. Samsunlu partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı muhteşem bir seramoni ile karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongredeki konuşmasına "Samsun 16 Nisan halk oylamasında yüzde 64'lük evet oranıyla Türkiye ortalamasının çok üstünde bir seviyeye ulaştı. Kurucu şehir olma vasfıyla Samsun milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahip" sözleriyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Samsun İl Kongresi'ndeki konuşmasına şöyle devam etti:

SAMSUN'A İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Genel başkan olduğumda bir metal yorgunluğundan bahsetmiştim. Diriliş hareketini Afrin ile başlattık. Evet yeniden diriliş. Sizleri yeniden dirilişin muştusu olarak kutluyorum. Yola çıkarken ne dedik: Uzun ince bir yolda gidiyoruz gündüz gece. Durmak yok. Samsun'a 22 katrilyon lira yatırım yaptık. Çünkü kurtuluşun şehri Samsun'a bu yakışır. Bizden önce gelen hep laf laf... Şimdi size bir müjde vereceğim. Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi yapıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitemizin kuruluşuyla ilgili karar, önceki gün Yükseköğretim Kurulumuzda alındı. Üniversitemiz en yakın zamanda eğitim öğretime başlayacak, şimdiden hayırlı olsun. Ayrıca şehir hastanesi projemiz şu anda ihale aşamasındadır. Samsunlu çiftçilerimize 15 yılda 1,8 milyar lira tarımsal destek verdik. Bay Kemal çiftçi ağlıyor diyor. İşte biz bunu çiftçiye verdik. Önümüzdeki dönemde inşallah bu çalışmalarımızı daha da ileri taşıyacağız.

MALAZGİRT ZAFERİNİ DE KUTLAYACAĞIZ

2071'i göremeyeceğim ama torunlarımız inşallah kutlayacak. Nasıl Çanakkale Zaferini kutluyorsak Malazgirt Zaferini de kutlayacağız. Ecdadımıza Anadolu kapılarını açan büyük komutana sahip çıkan Sultan Alparslan ve tüm yiğit kahramanları buradan yad ediyorum. Önce Çağrı beyin ardından Sultan Alparslan'ın fetihleriyle Anadolu toprakları medeniyetimizin hakimiyetine girmeye başladı. Ama asıl fetih gönüller kazanılarak gerçekleştirildi. Bu insanlar savaşçı kimliklerinin yanında bilgi ve tecrübeleri ile geldikleri yerleri cazibe merkezi haline getirmeyi başladılar. Bugün de ecdadımızın izinden gidiyoruz. Emanetimize aldığımız yerlerde hemen gönül kazanma faaliyetlerine başlıyoruz.

ONLAR SURİYE'YE KAÇTI BİZ KOVALADIK

Bugün itibariyle Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 733'e ulaştı. Kimse Türkiye istila hareketi yapıyor diyemez. Batı istila hareketlerinin en güzel örneklerini vermiştir. Bugün Afrika'ya gittiğiniz zaman Batı'nın bunu nasıl yaptığını görürsünüz. Bizim tarihimizde böyle bir şey yok. Batı istila yaparken biz oraları kurtardık. Bizim dışımızdaki herkes farklı niyetlerle orada. Unutmayın biz inlerine gireceğiz dedik mi? Cudi'de Gabar'da girdik. Onlar Suriye'ye kaçtı biz kovaladık, kovalamaya da devam edeceğiz. Ve oradaki kardeşlerimizi huzura kavuşturacağız.

Biz müttefiklerimiz başta olmak üzere herkesle güçlü ilişkiler kurmak istiyoruz. Ama birileri ısrarla burnumuzun dibinde işler karıştırmaya kalkarsa o zaman kimseyi gözümüz görmez, bu da böyle bilinsin.

ÜNİVERSİTE TERÖRİST YETİŞTİRMEZ

İstanbul'da bir üniversitede çıktılar orada imanlı milli yerli gençlik Afrin'le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik lokum dağıtırken vatan haini gençler bu gençlerin masalarını dağıtmaya yelteniyor. Bunlar terörist gençler. Bunların eşgallerini belirlemek suretiyle bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma imkanı vermeyeceğiz. Üniversite terörist yetiştirmez.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ MUTLAKA İNŞA EDECEĞİZ

Biz bu ülkenin başına son 200 yılda nelerin geldiğini unutmadık, unutmayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz. Herkes duysun diye Samsun'dan bir kez daha haykırıyoruz, ya olacağız ya öleceğiz. Biz bunları söylerken kesinlikle hamaset yapmıyoruz. Biz milletimizin hissiyatını, ülkemizin kararlılığını, devletimizin tavrını ifade ediyoruz. Birileri hala bizim kararlılığımızı anlayamamış olabilir. Birileri hala bizim sözlerimizi blöf veya altı boş ifadeler gibi görebilir. Birileri hala bizim köşeye sıkışınca sineceğimizi, pusacağımızı sanıyor olabilir.Çok daha güçleneceğiz. Bütün bunları başardıktan sonra kimin ne dediğinin bir önemi yok. Her şey zamanla telafi edilir de geçip giden zaman hiçbir şeyle telafi edilmez. Hedeflerimize adım adım yaklaşacağız.

2019 ÇOK ÖNEMLİ

İnşallah Kasım seçimleri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Seçimleri İttifakı... Tüm bunlar Türkiye'nin yeniden diriliş harekatının noktalaması olur. Bu milleti parçalamak isteyenler Mart ve Kasım seçimlerinde cevabı alacaklar. Şimdi tüm derdimiz devlet mekanizmasının tamamı bir ahenk içinde çalışmalı. Aynı şekilde tüm güçlerin aynı hedefe yönelmesi çok önemli. 2019 bunun için çok önemli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler