Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Canlı yayında açıkladı...

Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde personele verilen iftar yemeğinde konuştu. Erdoğan gerçekleşen Putin görüşmesinden sonra atılacak ilk adamı açıkladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları;

HAVALİMANI SALDIRISI

"Şimdi Yeşilköy'ü gelip bunlar bombaladı, ne  günahı vardı o insanların? Çocuk, kadın, yaşlı... Yerlisi var, yabancısı var. Bu  sivil insanların ne günahı vardı? Hem kendini patlatıyorsun hem de o insanlar bu  sebeple orada ölüyorlar. Bunun insani, vicdani herhangi bir yanı var mı? İslami  herhangi bir yanı var mı? Yok. Bunlar ne Müslümanı ya, bunlar ila cehenneme  zümera ya, oraya gidici bunlar. Bunlar cehennemde yerlerini hazırlamışlar. 'Bir  kişinin ölümüne neden olmak tüm insanlığın ölümüne neden olmaktır.' diyor bizim  dinimiz. Böyle bir şeyi nasıl yaparsınız?"

NE YAPSANIZ BOŞ!

Bu terör örgütleri üzerinden bizi tedip  edeceklerini sananlara sesleniyorum, ne yapsanız boş. Türkiye'nin 2023  hedeflerine mutlaka ulaşacağını buradan duyuruyorum. Burası Cumhurbaşkanlığı  makamı. Cumhurbaşkanlığı’na da girmişlerdi. Belki hala da vardır. Onlar üzerinde de çalışıyoruz. Ya kendileri istifa eder giderler nereye giderlerse gitsinler ama burayı lekeleyemezler"

"TÜRKİYE HEDEFLERİNDEN VAZGEÇMEYECEK"

"Türkiye'nin asıl felaketi bu terör olayları  değil, hedeflerinden ve ideallerinden vazgeçmesi olur. İşte biz bundan  vazgeçmeyeceğiz. Milletimizi böyle bir felaketle asla yüz yüze bırakmayacağız. Bu  vesileyle dün İstanbul'da kaybettiklerimiz başta olmak üzere, terör olaylarında  verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara  da Rabbim'den acil şifalar diliyorum."

PUTİN GÖRÜŞMESİ

Putin ile görüşmemiz önceden kararlaştırılmıştı. Gerçekten her iki ülke içinde çok faydalı bir görüşme yaptık. Telefon görüşmesinde ilişkileri düzeltmek adına önemli bir adım attık. Sayın Putin'le G20 toplantısında görüşme kararı aldık. İlk olarak turizm noktasındaki adımları hemen atalım kararını aldık. Kendileri bakanlar kuruluna başkanlık ederek gerekli talimatı verdiler. Verdikleri emek sebebiyle Sayın Putin'e ve mesai arkadaşlarına, buradaki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

İSRAİL İLE ANLAŞMA

"İsrail ile Mavi Marmara gemisi saldırısından  sonra sorunlu olan ilişkilerimizi düzeltme yolunda önemli adımlar attık. Bu  adımların da milletimiz ve Filistinli kardeşlerimiz için hayırlı olmasını  diliyorum. Yalnız buradan bir açıklama yapmak durumundayım, Türkiye Cumhuriyeti  olarak biz hangi adımı atıyorsak atalım, bu adım bilinmelidir ki her zaman  karşılıklı milletlerin kazanımına dayalı bir adımdır. Hiçbir zaman hiçbir adımı  tek taraflı düşünmedik. Kazan-kazan esasına dayalı olarak hep bu adımları  atmışızdır. Yani Türkiye de kazanmalı Rusya da kazanmalı, Türkiye de kazanmalı  İsrail de kazanmalı."

"BİZİM VATANIMIZI ASLA BÖLEMEYECEKLER"

"Bizim vatanımızı da asla bölemeyecekler. Kendi  kendilerine böyle hayal aleminde dolaşanlar, gezenler var. Boşuna dolaşıyorsunuz.  İşte buyrun, bütün bu yapılan operasyonlar niçin yapılıyor? Bu vatan  topraklarında biz sizlere asla gelip de bir parçayı, bir şehidimizin kanının  yoğurduğu parçayı vermeyiz, teslim etmeyiz. Vermeyiz ve veremeyiz, böyle bir  yetkimiz yok."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler