Erdoğan'dan döviz mesajı

Erdoğan 'yastığı altında döviz olanlara' seslendi

Erdoğan'dan döviz mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi'nin açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

'Yaklaşık 200 yıldır hayatımızda olan otomobillerin sayısı arttıkça sorunlar da çoğalıyor. Trafik kazaları, park sorunu gibi... Bu eser, eşine az rastlananlardan bir tanesi. Ülkemizde bunlar gelişmeye başladı.

Türkiye 14 yıl önceye göre 3 kat daha zengin. Yani bir kişinin otomobil alabilme gücü 3 kat daha arttı. Sadece otomobil almak kolaylaşmadı kullanmak da kolaylaştı. Bölünmüş yollar çoğaldı.

"FAİZİ DÜŞÜRMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK"

Rabbim bu ülkeyi korusun. Son günlerde bir döviz meselesi çıkardılar. Dolar şöyle oldu böyle oldu ne olursa olsun. Sevgili milletim sizleri Allah için seviyorum. Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün. Ne luzum var dövize değer kazandıracağız. Bu adımları atınca birilerinin oyunu bozulacak. Bunlar öncede bunu yaptı. 2007'de aynı şeyi yaptılar. Ben yine diyorum teğet geçecek.

Çanakkale Köprüsü için talipler gelmeye başladı. Olacak. Faiz noktasında da faizi düşürmekten başka çare yok diyorum yine aynı şeyi söylüyorum. Biz dünyaya bakalım. Amerika, Japonya, Avrupa'da yüksek mi biz neden 14-15-16'larda dolaşıyoruz.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ARTIK SOKAK SOKAK GEZMEYECEKSİNİZ

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'ya kurulan, Avrupa’nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi'nin açılış töreninde konuştu. İşte Yıldırım'ın konuşması:

"Türkiye ekonomisi artık dünyanın ilk 20 ekonomisi içinde. Türkiye'de otomotiv sektörü yıllar geçtikçe büyümeye devam ediyor. 2002'de Türkiye'de 8.5 milyon araç vardı. Şimdi 21 milyon. Bu, büyümeyi gösteriyor. Zaman içerisinde bu artış şehirlerde trafiği olumsuz etkiliyor.

Otopazarları şehir içindeyken trafik felç oluyordu. bunun için şehrin içerisinde kümelenen bu araçların kaldırılması, 2. el pazarlarının şehir dışında bir yer toparlanması gerçekleşmiş oldu. Bu eserin yapılması kolay olmadı. Burası sadece oto alınıp satılan bir yer değil. Bir yaşam alanı hale gelmiş. Oteliyle, yiyecek içecek yerleriyle...

500 trilyon para akıtılmış, alt yapı buna dahil değil. 551 dükkan var. Her bir dükkan ekmek kapısı. Tesiste bir aracı satın almak için gereken her şey var. Aynı anda 12 bin aracı burada görebileceksiniz. 5000 kişi iş sahibi olacak. Böylece bir kişi araç almak için sokak sokak dolaşmak zorunda kalmayacak. Havaalanına yakın, ayrıca Ankara'dan ücretsiz servis olacak. Önümüzdeki yıllarda da metro yapacağız. Keçiören Tandoğan metrosunu da önümüzdeki ay açıyoruz."

OTONOMİ'DE 551 OTOMOBİL GALERİSİ BULUNUYOR

Büyükşehir Belediye Meclisi; Emek, Aydınlıkevler, Kazım Karabekir Caddesi, Turan Güneş Bulvarı, Cebeci Dumlupınar Caddesi, Etimesgut İstasyon Caddesi ve Demetevler'de büyük sıkıntı yaratan ikinci el oto galerilerinin şehir dışında faaliyet yapmalarını sağlamak amacıyla, geçen yıl aldığı kararların ardından denetimlerini sıklaştırarak taşınma işlemlerini hızlandırmıştı. Toplam 375 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Otonomi'de 551 Otomobil galerisi bulunuyor.

Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı'ndaki yaklaşık 400 dönümlük bir alanda kurulu Otonomi, günde 11 bin ziyaretçi ağırlayacak.

5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Günde 9 bin aracın giriş çıkış yapabileceği merkezde aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek. Araç almak isteyenler de binlerce araç içinde aradığı her marka ve modeli Otonomi'de; aynı çatı altında bir arada bulacak, farklı marka ve fiyat seçeneklerini değerlendirerek istediği aracı tüm yasal işlemlerini aynı yerde gerçekleştirip her türlü testleri yapılmış biçimde Otonomi garantisiyle satın alabilecek.

Otonomi yatırımı, doğrudan 5 bin kişilik istihdam yaratacak. Otonomi'de 2. el araçlar için yapılan 551 showroomda doluluk ise yüzde 70'e ulaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler