Erdoğan'dan bozkurt işareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin 6. Olağan İl Kongresi'nde halka hitap etti ve bir kez daha sefer görev emrini hatırlattı

Erdoğan'dan bozkurt işareti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin 6. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

 Mersin 16 Nisan halk oylamasında maalesef yüzde 36'lık evet oranıyla beklentilerimizin çok altında kaldı. İnsallah bu kongremiz Mersin için bir dönüm noktası olacaktır. 2019 seçimlerinde Mersin'in Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağına inanıyorum... Ona göre çalışacak mıyız?

900 KİLOMETRE ALAN TEMİZLENDİ

Afrin'deki ilerleyişimiz devam ediyor. Etkisiz hale gelen terörist sayısı 3213 oldu. Zeytin Dalı Harekatı'nda kahramanlarımız destan yazıyor. Şu ana kadar 900 KM alan teröristlerden temizlendi.  Bizim Suriye'de tek bir amacımız var. O da sınırlarımız boyunca terör örgütünü Suriye topraklarından atmak. 

AFRİN 3 GÜNLÜK İŞTİ!

Eğer biz teröristler ve Suriye'deki kimi ülkeler gibi vicdanımızı ve ahlakımızı rafa kaldırmış olsaydık. Afrin'i ele geçirmek 3 günlük işti.

Türkiye, tarihinde sömürge ayıbı olmayan, işgal lekesi bulunmayan tek ülkedir. Bana isim verdirtmesinler. Biz bu işgal güçlerini çok iyi biliriz, bunları çok iyi tanırız. Biz sadece hem kendimiz hem de dostlarımız için güvenli ve müreffeh bir gelecek istiyoruz.

İKİ PARMAĞIMIZ BUNLARIN İKİ GÖZÜNDE OLUR

Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye'de neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz. Ama kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur.

ORALARI DA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ

"Cerablus'u, Rai'yi, Azez'i, El Bab'ı nasıl teröristlerden temizledikten sonra elektriğinden suyuna, eğitiminden sağlığına tüm altyapı ve üstyapı hizmetleriyle ayağa kaldırmışsak Afrin'i de öyle yapacağız. Ardından, teröristlerden arındırdıktan sonra Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı, buraları da teröristlerden temizleyeceğiz."

NATO'YA SURİYE ÇAĞRISI 

Ey NATO neredesin? Türkiye NATO'nun ülkesi değil mi? Bu kadar mücadele veriyoruz! Neredesin? Afganistan'da çağırdın geldik, Somali'ye Balkanlara geldik. Şimdi de ben çağırıyorum. Türkiye tehdit altında niye gelmiyorsun? Adil davranın. Sadece kuru kelamlar bizi doyurmuyor. Lafa geldi mi insan hakları konusunda ahkam kesenler, Suriye'de Irak'ta adeta gözleri görmez, kulakları duymaz hale geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında 'Bozkurt' işareti yapması dikkat çekti. AK Parti ve MHP seçimlere 'Cumhur İttifakı' ile girecek...

VE AFRİN'E DOĞRU İLERLİYORUZ

Mersin 6. Olağan İl Kongresi'nde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin operasyona dair önemli açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine "Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:  Ve Afrin'e doğru ilerliyoruz. Burada bir terör koridoru oluşturmak istediler.

("Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine) Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz. Afrin alındığı andan itibaren sahiplerine teslim edilecek. Bizim derdimiz toprak değil, oradaki teröristlerin temizlenmesi. Ben sizden bir şey istiyorum. Sizin beraberliğinizi istiyorum. Biz kardeşiz.

"SİZ KAÇACAKSINIZ, BİZ KOVALAYACAĞIZ"

Terörle mücadelenin süreceği mesajını veren Erdoğan, "Birisi kaçmış gitmiş Pensilvanya'ya, öbürü gitmiş Almanya'ya, öbürü Hollanda, öbürü şurada, öbürü burada... Nereye giderseniz gidin, siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset