Erdoğan'a soruldu: Örnek aldığı lider kim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, katıldığı bir programda siyasi hayatında örnek aldığı, idol kabul ettiği liderlerin olup olmadığı soruldu. Erdoğan, "Bizim tek liderimiz, peygamberimiz Hz. Muhammed'dir" dedi. 

Erdoğan'a soruldu: Örnek aldığı lider kim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Ankara'da düzenlenen bir programa katıldı. Programda bir konuşma gerçekleştiren ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından programın soru cevap kısmına geçti.

ERDOĞAN'A İDOLÜ SORULDU
Programda Erdoğan'a "Öğrencilerden size gelen soruda, 'Türkiye'nin yakın tarihinde beğendiğiniz liderler kimlerdir' diye soruyorlar. Ben bu soruya müsaadenizle bir ek yapayım. Acaba sizin zihin dünyanızı şekillendiren, sizin zihin dünyanızı inşa etmenize yardım eden, örnek aldığınız düşünürler veya liderler kimlerdir?" sorusu yöneltildi.

"BİZİM TEK LİDERİMİZ HZ. MUHAMMED'DİR"
Erdoğan, "Çok zor bir soru sordun. Bunların altından kalkmak kolay değil. Tabi geçmişten bugüne bakmak gerekir. Her şeyden önce bizim için önder, rehber diye baktığımız zaman, tek önderimiz ve tek rehberimiz sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'dır" cevabını verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'İdolünüz kim?' diye sordular, verdiği yanıt salonda büyük alkış aldı
Erdoğan, alkışın ardından şu şekilde devam etti:

"Çünkü; hak, hukuk, adalet dediğimiz zaman her şey onda var. Ardından tabi adaletin de timsali olarak 40'ıncı Müslüman Hz. Ömer çok çok önemli. O da adaletiyle timsal olmuş ve Hz. Ömer bu yönüyle çok büyük önem arz ediyor.

Ve tabii çağımıza doğru yaklaştığımız zaman, Osmanlı'da Selçuklu'da örnek aldığımız liderlerimiz var. Tabi geliyoruz, Cumhuriyet'in kuruluşunda aynı şekilde Gazi'nin (Mustafa Kemal Atatürk) önemi var. Yani bunlar dönemlerin adeta inşasını temin etmişler. Dönemlere damgalarını vurmuşlar. Bu bakımdan büyük önem arz ediyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset