Erdoğan 4 bakanın üstünü çizdi mi ?

 AKP’de belediye başkan adayı gösterilecek bakan ve milletvekillerinden sonra kabinede önemli değişikliğe gidilecek. Bazı bakanlar belediye başkanlığı için adeta ‘benim de ismimi konuşun’ diye kulis yaparken, bazı isimler bakanlık koltuğunu kaybetmek iste

Erdoğan 4 bakanın üstünü çizdi mi ?

 AKP’de belediye başkan adayı gösterilecek bakan ve milletvekillerinden sonra kabinede önemli değişikliğe gidilecek.

 Bazı bakanlar belediye başkanlığı için adeta ‘benim de ismimi konuşun’ diye kulis yaparken, bazı isimler bakanlık koltuğunu kaybetmek istemiyor. Başbakan Tayyip Erdoğan ise geçtiğimiz hafta sonu Adana teşkilatıyla basına kapalı yaptığı toplantıda bakanların koltuktan ayrılmak istememesini eleştirdi.

‘İSTİFA’ İSTEMEYENE KIZDI

Erdoğan, “Bazı arkadaşlar ‘aday olalım, göreve devam edelim, istifaya gerek yok’ diyormuş. Biz aday gösterelim de kim istifa etmiyormuş, görelim” şeklinde sert mesajlar verdi.

1 Kasım’daki AKP kampından hemen sonra değişmesi beklenen kabine nasıl şekillenecek?

İşte yanıtı:

KÜLTÜR Bakanı Ömer Çelik’in Başbakan Yardımcılığı’na geçmek istediği, Beşir Atalay ile yer değiştirebileceği belirtiliyor. Sadullah Ergin, Hatay’dan aday olursa yerine Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanı olacağı konuşuluyor. Atalay ve Bozdağ’dan boşalan yardımcılık pozisyonuna Ömer Çelik ve Erdoğan’ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan’ın gelmesi hedefleniyor. Bir iddiaya göre ise Ömer Çelik ‘başarısız’ ve kabine dışında kalabilir.

SUAT Kılıç ve Mehdi Eker’in ‘başarısız’ oldukları için görevden alınabileceği konuşuluyor. Artık partide dahi yıldızı sönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için de alarm zilleri çalıyor.

ULAŞTIRMA Bakanlığı’na Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın kaydırılması bekleniyor. İsmet Yılmaz, uzun yıllar bu bakanlıkta müsteşarlık yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset