Demirtaş’tan şaşırtan teşekkür !

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Gül'ün Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle kendisini arayarak, başsağlığı dileklerinde bulunduğunu belirterek, "Allah kendisinden de razı olsun" dedi.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'dak

Demirtaş’tan şaşırtan teşekkür !

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Gül'ün Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle kendisini arayarak, başsağlığı dileklerinde bulunduğunu belirterek, "Allah kendisinden de razı olsun" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunmak amacıyla Batman'a geldi. Demirtaş, saldırıda hayatını kaybeden Meryem Bulut (70) ve Aycan Kara'nın (40) ailelerini de ziyaret etti. Bulut ve Kara'nın ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunan Demirtaş, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, intihar bombacılarının isim listelerinin kendilerinde olduğunu söylediğini belirten Demirtaş, "Suruç'ta intihar eylemi yapan şahsın kardeşi de kendini Ankara'da patlattı. Madem öyle bu neden yakalanmadı ve elini kolunu sallayarak nasıl Ankara'ya kadar geliyor?" dedi. Olayın, basit bir kriminal olayı ve küçük bir zaafiyet olmadığını savunan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Devlet içerisinde güç almış, destek almış istihbarat almış, devlet içerisinde kollanmış, korunmuş alçakların bizzat Ankara'ya getirtilerek yaptırılmıştır. Bu nedenle devleti yönetenler eğer bu katliamların sorumluluğundan kurtulmak istiyorlarsa devlet içindeki bu IŞİD mensuplarını yakalayıp yargıya teslim edilmesi lazım. Bu iki tane gencin kafasın göre Ankara'ya gelip kendini patlatması olayı değildir. Suruç, Diyarbakır, Ankara bombalı eylemleri, Mersin ve Antalya parti binalarımızın bombalanması, hepsi aynı kişilerdir ve hepsinin devlet içinde bağlantıları ve destekçileri vardır. İşte ortaya çıktı, kendini Suruç'ta patlatanın kardeşidir Ankara'da kendini patlatan ve hatta aranan kişidir. Ayrıca bu şahıs Başbakanın elindeki canlı bomba listesindedir. Bu kadar aleni ve maalesef göz göre göre bir katliam gerçekleşiyor. Bu kadar aleni iken neredeyse çıkıp birileri "HDP kendini patlatıyor, oy için kendilerini patlatıyorlar" diyebilecek ahlaksızlar çıkıyor."

"70 YAŞINDA BARIŞI SAVUNAN KADINDAN KİM KORKAR?"

Ankara'daki terör eyleminde hayatını kaybeden ve birçok etkinlikte ön saflarda bulunan 70 yaşındaki Meryem Bulut'u iyi tanıdığına dikkat çeken Demirtaş, "O yaşıyla başıyla gittiğim her yerde her barış eyleminde Meryem Ana'yı gördüm. Her zaman en önde cesur bir şekilde, inançlı ve kararlı bir şekilde barışın ve özgürlüğün bir olduğunu bilerek mücadelesini yürüttü. Meryem Ana'yı kim sevmezdi? IŞİD barbarları sevmezdi. Çünkü Meryem Ana'nın çocukları IŞİD'e kan kusturan, boyun büktüren kahramanlardı. Onu biliyorlar ve her birimizin böyle olması lazım" diye konuştu.

"ABDULLAH GÜL TAZİYE İÇİN ARADI"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini aradığını da anlatan Demirtaş, "Üzerime bir borç olarak biliyorum, dün eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beni arayarak taziye dileklerini iletti. Bu üzerime bir vazifedir bende acılı ailelere ileteyim dedim. Allah kendisinden de razı olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset