Demirtaş’tan şaka gibi açıklama !

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Girdiğimiz ilk seçimde Türkiye toplumundan çok önemli bir destek aldık. Yüzde 13 oy desteği aldık ama Türkiye toplumunun yarısından fazlasının hayır dualarını aldık" dedi.HDP Eş Başkanı Demirtaş, bugün Ehlibeyt A

Demirtaş’tan şaka gibi açıklama !

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Girdiğimiz ilk seçimde Türkiye toplumundan çok önemli bir destek aldık. Yüzde 13 oy desteği aldık ama Türkiye toplumunun yarısından fazlasının hayır dualarını aldık" dedi.

HDP Eş Başkanı Demirtaş, bugün Ehlibeyt Alimleri Derneği'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, öğleden sonra da Türkiye Caferileri'ni ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Türkiye toplumundan çok önemli bir destek gördüklerini anlatan Demirtaş, "Girdiğimiz ilk seçimde Türkiye toplumundan çok önemli bir destek aldık. Yüzde 13 oy desteği aldık ama Türkiye toplumunun yarısından fazlasının hayır dualarını aldık. Gönülden muhabbetlerini kazandık. Bu bizim için çok çok büyük bir başarıydı. Bunu sürdürmek için ısrarlı, kararlı, ilkeli duruşumuzdan taviz vermeyeceğimizi belirttik. Tabii ki herkes bundan haz etmeyebilir. Kendi iktidarını, gücünü, varlığını bu kamplaşma üzerine kurmuş, devleti kendi mülkü gibi gören, devleti kendi malı gibi gören, kendisinden olmayanı devlete biat etmesi gereken kullar olarak gören anlayış için rahatsız edicidir. Hele bu düşüncenin büyüyor olması, güçleniyor olması bu anlayış sahiplerini çok zorladı" şeklinde konuştu.

ÖZGÜNDÜZ'DEN EŞİTLİK" VURGUSU

Türkiye Caferileri'nin Lideri Selahattin Özgündüz ise "Kürt halkı, Kürt kardeşlerim de burada bir Türk kadar, bir Laz kadar, bir Çerkez kadar, bir Arnavut kadar, bir Boşnak kadar bu ülkenin sahibidir. Ama daha fazlası değildir" dedi. Kimsenin ülkede yaşanan gerilimden millet adına fayda ummaması gerektiğini de vurgulayan Özgündüz, "Dostluk, barış, kardeşlik bu bizlerin mecbur olduğumuz şeylerdir. Mecburuz. Kimse bu gerilimden millet adına fayda ummasın" dedi.

Özgündüz, "Önümüzdeki meclis umarım ülkemiz için hayırlı işler yapar. Milletimizin birliği ve dirliği neyi gerektiriyorsa öyle davranış gösterir, öyle yasalar çıkarır. Dostluk, barış, kardeşlik bu bizlerin mecbur olduğumuz şeylerdir. Mecburuz, kimse bu gerilimden millet adına fayda ummasın. Allah etmesin kardeş kavgası çıktımı ülke batıyor, hepimiz beraber boğuluyoruz. Şimdi Suriye'deki savaşta hangi kesim karlı çıkmıştır. Ülkesi harabeye dönmüştür. Tarihi mirasları yok edilmiştir. Alt yapısı, üst yapısı ve şehirleri harabeye dönmüştür. Bundan kim karlı çıkabilir. Allah göstermesi adım adım ülkeyi oraya taht sevdasıyla kimse çekmesin. Ben bütün partilerin milli birliğimize ve barışımıza hizmet edecek eylem ve söylemlerle milletimize rehberlik, önayaklık etmelerini bekliyorum. Size de diğer partilerimize de başarılar diliyorum. En güzel başarınız, barış içerisinde bir seçim yürütmeniz olacaktır. Kürt halkı, Kürt kardeşlerim de burada bir Türk kadar, bir Laz kadar, bir Çerkez kadar, bir Arnavut kadar, bir Boşnak kadar bu ülkenin sahibidir. Ama daha fazlası değildir. Daha eksiği de değildir. Eşitlik esastır. Biz kardeşçe geçinmeye mecbur ve mahkumuz. Herkes bunu böyle bilmelidir. Kimse hiçbir partiyi keyfine göre dışlamak, birbirinden üstün kılmak gibi bir yetkiye de sahip değildir.Kanunların herkese verdiği yetki ve selahiyet bellidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset