Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir ilk !

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Bakanlar Kurulu toplantısı saat 11.00'de başlayacak. Toplantı daha önce Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) gerçekleştirildiği salonda yapılacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabineye değişen cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısı ve çalışm

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir ilk !

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Bakanlar Kurulu toplantısı saat 11.00'de başlayacak. Toplantı daha önce Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) gerçekleştirildiği salonda yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabineye değişen cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısı ve çalışma biçimini anlatması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı'nda, yatırımları izleme, dış ilişkiler, güvenlik başkanlıklarının da aralarında bulunduğu 12 yeni başkanlık oluşturulmuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısında "paralel yapı" ile mücadele,, çözüm sürecinde gelinen son durum ve dış politika başlıklarının masaya yatırılması bekleniyor.

Devam eden projeler ve yatırımlar da gündem kurulun gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Toplantıya saat 13.30'da yemek arası verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlarla birlikte yemek yiyecek.

Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bir açıklama yapacak.

Daha önce eski cumhurbaşkanları Cemal Gürsel, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal ve Süleyman Demirel de Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti. 

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yedi defa başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu'nu, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren dört, Dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Altıncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ikişer kez kendi başkanlığında topladı.

Son toplantı, 12 Mayıs 2000'de, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in görev süresinin bitimine dört gün kala, Başbakan Bülent Ecevit'i veda ziyaretinin akabinde Başbakanlık Merkez Bina'da yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset