Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye YSK cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenyurt mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye YSK cevabı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, "Bay Muharrem diyor ki, 'Okulların bahçesinde yatın. Sandalyede oturun.  Ben de YSK'nin önünde yatacağım'. Hayırdır? Demek ki bu şimdiden kaybettiğini  anladı. Öyle anlaşılıyor." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Esenyurt mitingindeki konuşmasında, seçimlere  saatler kaldığını belirterek, seçmenlerden yarına hazır olmalarını istedi.

Kalan 3-4 saatte çok yoğun çalışmaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bay Muharrem diyor ki, 'Okulların bahçesinde yatın. Sandalyede  oturun. Ben de YSK'nin önünde yatacağım.' Hayırdır? Demek ki bu şimdiden  kaybettiğini anladı. Öyle anlaşılıyor. Ne yapacakmış? YSK'nin önünde gidip  kendine göre şimdiden tehdit sallıyor. Bay Muharrem, biz hukuk devletinde  yaşıyoruz hukuk. Bu devlet guguk devleti değil. Bay Muharrem, şunu da bil, biz o  CHP zihniyetinin, hatırlayın, açık oy kapalı tasnifi bu ülkede siz yaptınız. Kime  oy veriyor, buna baktınız. CHP'ye oy verip vermediğine baktınız. Ondan sonra da  tasnifini siz kendiniz yaptınız. AK Parti iktidarında bugüne kadar 16 yıldır  böyle bir şey oldu mu? Olmaz ama siz yaptınız, yaparsınız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere karşı alınan tedbirlere değinerek,  şöyle devam etti:

"Biz şu an itibarıyla bütün güvenli olarak her türlü tedbiri aldık.  Sandık güvenliği, her sandıkta her partinin temsilcisi var mı? Daha ne  konuşuyorsun? Olmayan hiçbir siyasi parti yok. Kaldı ki 100 metre mesafeyi de  kaldırdık. Herhangi bir sandık üyesi, şu anda kalkıp hemen oradaki güvenlik  ekibine haberi verdiği anda, söylediği anda güvenlikçi gelir müdahale eder. Biz  bunu sağladık, bunu başardık. Sizin geçmişinizde, cemaziyelevvelinizde böyle bir  şey var mı? Yok. Kardeşlerim, sandıkta Esenyurt'ta kim görevliyse, tüm  Türkiye'de, ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum, sandıklarda  görevli olan tüm kardeşlerime sesleniyorum, oradaki güvenlik ekiplerine  söylediğiniz anda buna müdahale ederler ama ben şimdi milletime AK Parti'ye gönül  verenlere, özellikle sesleniyorum. Sakın ha rehavete kapılmak yok. Bütün  arkadaşlarınızı, akrabalarınızı alın, sandığa götürün. Buradaki rehavet Allah  muhafaza, bizi zora sokar. Sakın."

Akşam TRT'de yayımlanan programda Cumhurbaşkanlığı Yeni Yönetim  Sistemi'ni anlattığını hatırlatan Erdoğan, katılımcılara "Yeni yönetim sistemini  nasıl buldunuz?" diye sordu.

Türkiye'nin, inşallah bu sistemle uçuşa geçeceğini vurgulayan Erdoğan,  şunları söyledi:

"İnşallah, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız. Bu,  farklı sistemle inşallah diğerlerinin akıllarına bile gelmeyeni biz  gerçekleştireceğiz. Ne diyorlar? 'Parlamenter demokrasi...' Bunların kafası da  basmıyor. Nasıl parlamenter demokrasi? Anayasa değişikliği yapman lazım. 16  Nisan'da biz anayasa değişikliğini yaptık mı? Yaptık. Bu iş bitti. Şimdi yeni bir  anayasa değişikliği yapma imkanın var mı? Yok. Parlamentoda böyle bir sayıyı  yakalama imkanın var mı? O da yok. Öyleyse neyin değişikliğini yapıyorsun?  Milleti aldatıyorlar milleti ama benim milletim buna aldanmamalı ve artık  başkanlık sistemiyle bu yola devam edeceğiz."


Katılanlara, "Buna hazır mıyız?" diye soran Erdoğan, Esenyurt'un da  Türkiye'nin de buna hazır olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset