Cora'dan Kılıçdaroğlu'na tavsiye

Cora, 2018 bütçe görüşmelerinde konuştu

Cora'dan Kılıçdaroğlu'na tavsiye
Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora , Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak 2018 yılı bütçe görüşmelerine katıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2018 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan Cora, Yerli Otomobil Üretimi Projesi'ne teşekkür ederek konuşmasına başladı. Cora üretilen ilk otomobile talip olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra 2. Otomobili ana muhalefet liderinin almasını tavsiye etti.

2. OTOMOBİLİ ANA MUHALEFET LİDERİ ALSIN

Cora şöyle konuştu;
"Sayın Bakanım, sözlerime başlamadan önce, geçen hafta tanıtımı yapılan millî projemiz yerli otomobil üretim projesi sürecinin hayırlı olmasını diliyorum. Yol ne kadar uzun ve çetin olursa olsun her yolculuk bir adımla başlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki kararlılığı, sizin gayretiniz ve cesaretli babayiğit girişimcilerimizin de öncülüğünde inşallah bu hayalimiz gerçekleşecektir. Bu önemli adımın atılmasından dolayı sizlere teşekkürü bir borç biliyoruz. İnanıyorum ki hedeflenen süreçten önce de bu proje hayata geçecek. Bu manada, ilk üretilen yerli otomobili Sayın Cumhurbaşkanımız alacağını ifade etmiştir. İkinciyi de ana muhalefet partisi liderinin almasını tavsiye ediyoruz. Biz bu konuda bu projenin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Şimdiden sıraya girmelerini tavsiye ediyoruz."

YATIRIM ADASI TRABZON'UN İSTİHDAM SORUNUNUN REÇETESİDİR

Bir önceki yasama yılında Kıyı Kanunu'nda yapılan değişikliği hatırlatan Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi  Salih Cora yapılan değişiklikle Trabzon'a yatırım adası kurularak istihdama büyük bir katkıda bulunulabileceğini ifade etti:

"1/7/2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanan Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 33'üncü maddesinde, 3621 sayılı Kıyı Kanunu'nda da bir değişiklik yapılmak suretiyle Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bir endüstriyel bölge oluşturulması hususunda bir yasal düzenleme yapıldı. Bu konu, özellikle Trabzon ilimiz açısından değerlendirdiğimiz zaman, bizim için bir devrim niteliğinde. Büyük bir atılım döneminin Trabzon'da gerçekleşeceğine inanıyoruz, istihdama çok büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Özellikle Karadeniz'e kıyı illerimizin coğrafi şartlarının zorluğu ve bu yerlerde uygun sanayi alanlarının bulunmaması, arazi yetersizliği, mevcut arazilerin büyük bir kısmının özellikle yüksekte mera, kıyılara yakın yerlerde ise çaylık gibi korunması gereken tarım arazilerinden oluşması nedeniyle, gerek özel sektörün gerek kamu yatırımlarının şehrimizde gerçekleştirilmesinin önündeki en büyük engellerden birisi sayenizde aşılmış oldu. 3621 sayılı Kıyı Kanunu'nda yapılan bu değişiklikle, özellikle yatırımların etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla bölgemizde endüstri bölgesi kurularak bu alanlarda yatırımcılara önemli bir imkân tanınmasının önü açılmıştır. Böylelikle, Trabzon gibi bir taraftan Kafkas bir taraftan Asya ve körfez ülkeleriyle ticari ilişkileri üst düzeyde olan bir şehrin özellikle ticari faaliyetlerini ve kapasitesini artırmak, sanayi ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi adına bu önemli adımın atılmış olmasından dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Şu anda, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamızın sizlere bir talep yazısı bu manada oluşmuş. TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi beklenmektedir. Fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Bu fizibilite çalışmalarına göre liman, çok amaçlı depolama alanı, teknoloji odaklı endüstri alanları, idari ve destek alanlarından oluşacak 2.771 dönümlük alanın yatırıma hazır hâle gelmesi için bir yatırım planlanmaktadır. Bu manada, gerekli incelemelerin sonucunda bölgenin endüstri bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin süreçte yine sizlerden destek bekliyoruz."

KOSGEB 423 İŞLETMEYE 10 MİLYON KREDİ DESTEĞİ SAĞLADI

Cora, 2016 yılının Eylül ayında Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde yaşanan sel felaketiyle alakalı olarak KOSGEB'in yapmış olduğu kredi desteğinden 423 işletmenin yararlandığını ifade ederek şöyle konuştu;

"Trabzon ili Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde ve bunlara bağlı mahallelerde 21 Eylül 2016 tarihinde çok yoğun bir sel afetine maruz kaldık. Şiddetli yağışlara bağlı olarak meydana gelen bu sel, su baskını sonucunda heyelan ve kaya düşmesi gibi afet olayları meydana gelmiş ve birçok esnafımız âdeta kepenk kapatmak durumunda kalmıştır, neredeyse iflasın eşiğine gelmiştir. Meydana gelen afet sonucunda 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Beşikdüzü ilçemizde 541 işletme, Vakfıkebir ilçemizde de 16 işletme zarar gördü. Sayın Bakanım, sizlerle yaptığımız görüşmeler sonucunda gerçekten büyük bir ilgi gösterdiniz ve bu doğal afete maruz kalan ilçelerimize KOSGEB üzerinden bir kredi imkânı oluşturdunuz. Şu ana kadar bu uygulama başarıyla devam ediyor, yine süreci devam ediyor. Şimdiye kadar 423 iş yerine yaklaşık 10 milyon TL civarında bir kredi imkânı sağlandı. Esnafımıza can suyu niteliğinde bu desteğiniz için teşekkür ediyorum."

TRABZON'A BİLİM MERKEZİ ÇOK YAKIŞACAK

Trabzon'a TÜBİTAK tarafından Bilim Merkezi Projesi yapılmasının çocukların ve gençlerin bilimle ilgisini artıracağını ifade eden Cora , Trabzon Valiliği,  Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Ticaret Odası'nın ortak protokolü ile TÜBİTAK'a başvuru yapıldığını, adı geçen projenin Trabzon ve çevre illeri açısından elzem bir proje olduğuna değindi. Cora "Çocuklarımızın, gençlerimizin bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojiye karşı ilgilerini artırmak ve yakından takip etmelerini sağlamak, bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla ülke genelinde birçok yerde bilim ve teknoloji merkezleri kurduğunuzu biliyoruz. Çok başarılı sonuçlar elde ediliyor. Bu kapsamda, TÜBİTAK tarafından yine ağustos ayında bir başvuru süreci başlatıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı da daha önceden 2015 ve 2016 tarihlerinde TÜBİTAK Bilim Merkezleri Müdürlüğüne bir başvuruda bulunarak şehrimizde kurulması talep edilen bilim merkezi projesi için bir destek talep etmekteyiz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının, bu kapsamda, ilimizde bilim ve teknoloji merkezi kurulması noktasında her türlü desteği ve iş birliğini yapacaklarını belirtmek istiyorum. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Yürekten teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle bütçenizin tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar." dedi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset