Çocuklar ve gençler Ortahisar'ı çok sevecek 

Başkan Ahmet Metin Genç çalışmalarını sürdürüyor.

Çocuklar ve gençler Ortahisar'ı çok sevecek 

Cumhur İttifakı Ortahisar Belediye Başkanı Adayı Ahmet Metin Genç, gençlerin ve çocukların boş zamanlarını sporla ve eğlenceyle değerlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Genç'in projeleri arasında atıcılık merkezinden, çocuk oyunları parkına, çocuk kütüphanesinden oyuncak müzesine ve Ortahisar eğlence parkına kadar birçok proje yer alıyor. 

Çocuklar ve gençler Ortahisar'ı çok sevecek 

ATA SPORU ATICILILIK İÇİN MERKEZ KURULACAK

Son yıllarda atıcılık sporunun Türkiye'de çok yaygınlaştığını belirten Başkan Genç, atıcılık merkezinin kurulması için harekete geçeceklerini belirterek, "Tüm atıcılık dallarında ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış sporculara sahibiz.  Bu alanda amatör yetenekleri barındıran şehrimize, trap ve skeet, okçuluk gibi tüm branşlarda hizmet verecek “Ortahisar Atıcılık Merkezi”ni kazandıracağız. Bir yandan profesyonel yeni sporcuların yetişmesine katkı sunacağız diğer yandan da vatandaşlarımızın da hizmetine sunarak onları atıcılık sporuyla haşır neşir hale gelmesini sağlayacağız. Projemiz için Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışma yürüteceğiz." dedi. 

Çocuklar ve gençler Ortahisar'ı çok sevecek 

ÇOCUK OYUNLARI ETKİNLİKLERİ 

Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerle birlikte ortaklaşa çocuk oyunları etkinlikleri düzenleyeceklerini dile getiren Genç, "Çocuk oyunları halk kültürümüzün önemli bir parçası... Sadece ülkemizde değil, dünyanın çeşitli bölgelerinde her milletin çocukları tarafından hâlâ zevkle oynanıyor. Bu oyunlar arasında farklı ve benzer olanları da vardır. Bu yüzden kültürlerin kaynaşmasının dünyamız barışına katkı sağlayacağı düşüncesiyle; Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkelerle çocuk oyunları festivalleri düzenleyeceğiz. Farklı ülkelerden çocukları kaynaştırarak dünya barışına katkı sağlayacağız." ifadelerine yer verdi.

Çocuklar ve gençler Ortahisar'ı çok sevecek 

ETKİLEŞİMLİ ÇOCUK KÜTÜPHANESİ 

Çocuklara yönelik keyifli ve oyun içerikli temaların işlendiği çok kütüphanesi projesi olduğunu belirten Başkan Genç, "Dijital dünyada geçmiş birikimlerin gelecek nesillere sağlıklı aktarılması için oyun, kitap, yetenek, sanat etkileşimini sağlayacak “Etkileşimli Çocuk Kütüphanesi” kuracağız. Çocuklarımızın ihtiyaç, yönelim ve ilgileri ile yeteneklerini ortaya çıkaracak nitelikte bir projeyi hayata geçireceğiz. Çocukların kitaplarla etkileşerek bu bilincin oluşturulmasına katkı sağlayacağız." diye konuştu.  

Çocuklar ve gençler Ortahisar'ı çok sevecek 

OYUNCAK TARİHİ MÜZESİ

Genç, Sunay Akın'ın Oyuncak Müzesi'ni Ortahisar'a getireceğini söyledi. Genç, "Oyuncak müzesi bizim geçmiş dönem vaatlerimiz arasındaydı. Bunu hayata geçirememiştik. İnşallah, yeni dönemde bunu hayata geçireceğiz. Dünden bugüne tüm oyun malzemeleri ve oyuncaklarımızı toplayıp sergileyebileceğimiz bir oyuncak müzesi kuracağız.  Bu konuyla ilgili hemşerimiz Sunay Akın ile irtibata geçip bunu hayata geçireceğiz. Müzenin hemen yanında bir sokak düzenlemesi ile eski oyunların oynanabileceği ve dijital olarak sergilendiği “Oyun ve Oyuncak Tarihi Müzesi” kuracağız. 

Çocuklar ve gençler Ortahisar'ı çok sevecek 

BU SOKAK ÇOCUKLARA HİZMET EDECEK 

Trafiğe kapalı, oyun araç ve gereçleriyle donatılan bir çocuk sokağı projesinin olduğunu kaydeden Genç, "Çocuklarımızın eski sokak oyunlarını rahatça oynayabileceği bir sokak belirleyip burayı çocuk sokağı halinde düzenleyeceğiz. Bu kapsamda çocuklarımızın dijital ortamlardan olumsuz etkilenmemesi için “Ekranla Değil Akranla Oyna” sloganıyla trafiğe kapalı bir sokağı yeniden düzenleyeceğiz. Gerekli oyun araç gereçlerin montajını yaparak çocuklarımızın gönüllerince koşup eğlenebilecekleri güvenli “Çocuk Sokakları” oluşturacağız." ifadelerine yer verdi. 

Çocuklar ve gençler Ortahisar'ı çok sevecek 

ORTAHISAR EĞLENCE PARKI 

Trabzon'da bir eğlence parkının olmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü ifade eden Başkan Genç, bu eksikliği gidermek için Ortahisar Eğlence Parkı'nı hayata geçireceğini belirterek, "Şehrimizde Disneyland ve İstanbul'daki Vailand gibi bir eğlence parkının eksikliğini yaşıyoruz. “En Mutlu Şehir” hedefimizin gerçekleşmesi için “Ortahisar Eğlence Parkı" projemiz var. Her yaş grubundan insana hitap edecek, halkımın keyifli ve eğlenceli vakit geçirebileceği bir merkez olacak. Otomat oyun sistemleriyle parkımızı donatacağız. Büyükşehir belediyemizin Gülcemal Projesi'nde hayata geçireceği bir eğlence parkı da var. Biz de gerekirse ya Büyükşehir ile ortak ya da ayrı olarak bu projemizi hayata geçireceğiz." diye konuştu.  

Çocuklar ve gençler Ortahisar'ı çok sevecek 

MODERN GENÇLİK KÜTÜPHANESİ

Ortahisar'da gençlere hizmet verecek modern bir kütüphaneyi hayata geçireceklerini belirten Başkan Genç, "Yeni dönemde gençler için de hayata geçireceğimiz birçok proje var. Bunlardan bir tanesi de gençlik kütüphanesi... Gençlerimizin kitap okuyabilecekleri, ders çalışabilecekleri, araştırmalar yapabilecekleri, teknolojik ve diğer el becerilerini geliştirebilecekleri, konforlu bir gençlik kütüphanesi yapmayı tasarlıyoruz. 24 saat kesintisiz hizmet sunacak kütüphanemizde gençlerimizin sosyalleşmesine katkı sunacağız. Kütüphanemizde gençlerimize çay, kahve benzeri ikramları ve interneti ücretsiz olacak." dedi.

Çocuklar ve gençler Ortahisar'ı çok sevecek  

ORTAHISAR SPOR MERKEZİ

Trabzon Havalimanı yanındaki Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu'nun bütün spor salonlarıyla birlikte Ortahisar Belediyesi'ne tahsis edildiğini belirten Başkan Genç, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki Trabzonspor Tesislerinin hemen yanında bulunan Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu bir protokolle belediyemize tahsis edildi. Buradaki spor salonu ve tenis kortları da belediyemize tahsis edildi. Gerekli fiziki iyileştirmeleri yaparak tespit ettiğimiz spor branşlarında burayı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca engelli, kadın ve genç vatandaşlarımıza da yönelik spor kursları ve eğitimler vermek suretiyle, halkımızın tüm kesimlerinin kullanımına sunacağız. Özellikle de kırsal mahallelerimizdeki çocukların spor merkezimizden istifade etmesine çalışacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset