CHP'den sürpriz hamle!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, son dönemdeki hemen her konuşmasındaki, "DYP'li, ANAP'lı, MHP'li, AKP'li aydın ve ülkesini seven bütün yurttaşlarımı altı okun şemsiyesi altına çağırıyorum" vurgusunun şifreleri çözüldü.CHP Lideri'nin yerel seçiml

CHP'den sürpriz hamle!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, son dönemdeki hemen her konuşmasındaki, "DYP'li, ANAP'lı, MHP'li, AKP'li aydın ve ülkesini seven bütün yurttaşlarımı altı okun şemsiyesi altına çağırıyorum" vurgusunun şifreleri çözüldü.

CHP Lideri'nin yerel seçimlerde sağdan oy almayı planladığı ve bu hedefini merkez sağ kökenli adaylarla gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

CHP'nin "sağ"la vurmaya hazırlandığı illerin başında Ankara geliyor. Bir önceki seçimde MHP'den büyükşehir adayı olan ve yüzde 27 oy alan Mansur Yavaş ile temasın sürdüğü CHP'den adaylığa sıcak bakmayan Yavaş'ın ikna edilememesi durumunda, Demokrat Parti kökenli, Mehmet Ali Bayar'a da büyükşehir teklifi götürülebileceği ifade ediliyor.

İZMİR'DE ÇIRAY SÜRPRİZİ

CHP'de "sağ" sürprizinin yaşandığı bir başka il İzmir. Demokrat Parti'nin eski kalesi olarak görülen İzmir için DP kökenli, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın ismi konuşuluyor. Çıray'ın çevresine "Sayın Kılıçdaroğlu, çağırıp bu konuda görev vermeden kesinlikle aday olmam" dediği öğrenildi.

Son iki seçimde AK Parti'ye kaptırılan Hatay için de CHP'de dümen sağa kırıldı. Aday adaylığı başvurusunda bulunan eski sanayi bakanlarından, DYP kökenli Mehmet Dönen ile ailesi DYP kökenli doktor Mehmet Kahraman'ın yanı sıra; merkez sağda siyaset yapan, eski İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan'ın da adaylık için nabız yokladığı Hatay'da CHP'nin, sağdan oy alacak bir isimle seçime girmesi bekleniyor.

Üç partinin oy oranlarının birbirine çok yakın olduğu Adana da ise sağ kökenli Aytaç Durak ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın CHP'den adaylık için nabız yokladığı belirtiliyor. Ancak her iki isim de şu ana kadar Kılıçdaroğlu'na ulaşamadığı ifade ediliyor. Adana'da sağ kroşenin kaderini yapılacak anketler belirleyecek.

SARIGÜL VE TEKİN'E KARŞI KESİCİ

Sarıgül'ün başvurusunun beklendiği, Gürsel Tekin'in adaylığını ilan ettiği İstanbul'da da sağ kroşe olarak İlhan Kesici'nin ismi öne çıkıyor. Sarıgül'ün adaylığında problem çıkması durumunda özellikle Deniz Baykal ve ekibi tarafından desteklenen merkez sağ kökenli, eski CHP'li vekil İlhan Kesici'nin isminin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

İLÇELERE DE SAĞ KROŞE

CHP sadece büyükşehirlerde değil, sağın kalesi olarak görülen birçok ilçede de sağ kökenli adaylarla seçime girmeye hazırlanıyor. Bir süre önce Demokrat Parti'den istifa ederek CHP'ye geçen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Alanya ilçesinde de ANAP kökenli Şefik Türktaşbu isimler arasında.

Astığı afişle partisinden istenmeyen adam ilan edilen ve ihraç istemiyle disipline sevkedilen Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatçı'ya da teklif götürüleceği öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset