Chp'!de istifa depremi devam ediyor !

 Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Mardin'deki tek belediye başkanı olan Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in açıklamalarına tepki göstererek istifa etti. CHP'nin, ırk üzerinden siyaset yapmasını doğru bulmadığ

Chp'!de istifa depremi devam ediyor !

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Mardin'deki tek belediye başkanı olan Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in açıklamalarına tepki göstererek istifa etti.
 
CHP'nin, ırk üzerinden siyaset yapmasını doğru bulmadığını ve bu yüzden istifa etiğini söyleyen Altındağ: 
 
"Kürtleri ikinci sınıf, Türkleri de Rumlara etnik temizlik yapan halklar olarak gösteren kişiler ile aynı çatı altında siyaset yapma şansımız kalmamıştır. İstanbul'da Adana'da yaşamıyoruz. Biz Güneydoğu'da yaşıyoruz ve tabanımızın hepsi, bahsettiği hakir gördüğü insanlardır.
 
Her türlü ırk bizim için önemlidir. Irk üzerinden siyaset yapılmasın. CHP ırk üzerinden siyaset yapmamalıdır. Yapıyorsa da biz bir arada olmamalıyız. Bizim tepkimiz budur. Biz Cumhuriyetten beridir bu partideyiz. Babam 40 yıl boyunca CHP'den belediye başkanlığı yaptı.
 
Sorumluluk duygusundan dolayı böyle bir karar aldık. Bölgenin seçim kazanan tek CHP'li belediye başkanını partisinden ayrılmak zorunda bırakan, CHP'yi de bölgede tabela partisi haline getirenlere hakkımızı helal etmiyoruz"dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset