CHP Trabzon'da liste yine değişiyor!

CHP'nin Saadet Kontenjanı boşa çıktı

CHP Trabzon'da liste yine değişiyor!

Haber61 Haber Servisi

24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesi milletvekili listeleri netleşmeye başladı. Bu noktada CHP Trabzon Milletvekili aday listesi de büyük oranda netleşmişti. Ancak listede yine son anda bir değişim yaşandı. CHP listelerinde Saadet Partisi'ne kontenjan açılacağı iddialarının gündeme gelmesinin ardından Trabzon'da da 2. sıranın Saadet Partisi'ne ayrılacağı ve bu ismin Cevat Kurt olacağı belirtilmişti.

İlk sırada Ahmet Kaya'nın olduğu listede 2. ismin Cevat Kurt olması beklenirken Saadet Partisi'nden gelen flaş hamleyle liste yeniden değişime uğradı. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu kendi adaylarını kendi listelerinden göstereceklerini ve CHP listelerine karışmayacaklarını açıklamasının ardından Saadet Partisi listeleri açıklandı ve Cevat Kurt ilk sıradan aday gösterildi.

Böylece CHP'nin ikinci sırasında olması beklenen Saadet Partisi kontenjanı ortadan kalkmış oldu. Bu gelişmenin öncesinde listenin büyük oranda 1. Ahmet Kaya ,2. Cevat Kurt 3. Nuri Aydın, 4. Ferda Kudunoğlu, 5. Emin Uludüz ve 6. Murat Özçilingir şeklinde olacağı belirtiliyordu. Saadet Partisi kontenjanının ortadan kalkmasıyla birlikte CHP'nin 2. sırasının kime verileceği ve listenin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset