CHP Ortahisar'da zorlu yarışta son viraj

CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı için 2 önemli isim, saatler sonra sandıkta kozlarını paylaşacak.

CHP Ortahisar'da zorlu yarışta son viraj

Haber61 / Haber Merkezi - Trabzon'da CHP teşkilatlarının kongreleri hızla devam ederken, kongre sırası Ortahisar'a geldi. En iddialı ve zorlu geçecek kongrelerden olan Ortahisar'da 2 isim de ipi göğüslemek için yarışacak.


400'den fazla delegenin oy kullanacağı Ortahisar kongresinde her iki adayda oldukça iddialı. İl Başkanvekili Celal Akaç ile genç işadamı Ömer Hacısalihoğlu'nun rekabeti yarın sandıkta son bulacak. Her iki isim de kazanacaklarına kesin gözle bakarken, kaybetmeleri halinde hem partinin, hem de diğer adayın arkasında durma sözü veriyor. Dinamizm ile tecrübenin sandıkta kozlarını paylaşacağı kongre, bugün saat 10.00'da bir restoranda yapılacak.

HACISALİHOĞLU'NUN LİSTESİNDEKİ 3 İSİM

Ortahisar'ı kazanacağına kesin gözle bakan ve listesindeki isimler hakkında ser verip sır vermeyen Ömer Hacısalihoğlu'nun listesinde, hem yeni yüzler hem de tecrübeli isimler yer alıyor. Trabzon'un eski belediye başkanlarından Suat Oyman'ın torunu Fatih Suat Oyman, kadın kolları eski başkanlarından Veliye Tığsavaş ile örgütü iyi bilen isimlerden Bayram Yılmaz öğrenilen ilk isimler. Listedeki diğer 13 ismi Hacısalihoğlu, kongre sırasında açıklayacak. Siyasete heyecan katmak ve şehre faydalı olmak için yeni yüzlerin şart olduğunu düşünen Hacısalihoğlu, bu iddiasını 'Hem Trabzon'un hem CHP'nin üzerine güneş gibi doğmak istiyoruz' sözleriyle ortaya koyuyor. Delegelerden ve kentten aldığı enerjiyle aday olan Hacısalihoğlu'nun kendine güveni tam.

AKAÇ, İDDİALI VE RAHAT

Ortahisar'ın diğer iddialı adayı Celal Akaç da kazanacağına kesin gözle bakıyor. Seçimde tüm delegelerle tek tek temas kuran Akaç, en az 220 delegeden oy geleceği ve kazanacağı konusunda kendisinden oldukça emin. Yılların verdiği tecrübeyle sahaya inen Celal Akaç'ın en önemli destekçileri elbette ki Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve il teşkilatı. Başkanlık yarışı sırasında Trabzon'da CHP'nin konuşulduğu bir süreç yaşattığını ifade eden Akaç, hem halkın hem de delegelerden büyük ilgi gördüğünü söylüyor. İpi sorunsuz şekilde göğüsleyeceğinden emin olan Akaç bunu 'Kesinlikle kazanacağım, bunu rahatlıkla görüyorum' sözleriyle anlatıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler