CHP Meclis’i olağanüstü toplantıya çağıracak mı ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplanmaya çağırıp çağırmayacağına ilişkin, "Böyle bir girişim olabilir. Yetkili kurullarımızda bu ayrıntılı olarak değerlendiriliyor" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçda

CHP Meclis’i olağanüstü toplantıya çağıracak mı ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplanmaya çağırıp çağırmayacağına ilişkin, "Böyle bir girişim olabilir. Yetkili kurullarımızda bu ayrıntılı olarak değerlendiriliyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ardından Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bir basın toplantısı düzenledi. Koç, "Kardeşliğimize, geleceğimize, birlik ve bütünlüğümüze saldıran hainler asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Onlar hangi kurşunla, hangi mayınla, hangi tuzakla, hangi bombayla üstümüze gelirse gelsin ne yaparlarsa yapsınlar bu millet birlik ve beraberlik yolundan asla dönmeyecektir. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin. Kardeşçe inadına birlik ve bütünlük içinde yaşama iddialarımızı yüksek sesle sürdürmek zorundayız. Demokrasimizi korumak zorundayız. Onların attıkları bombalara rağmen, kurdukları tuzaklara rağmen, döşedikleri mayınlara rağmen bu ülkeye huzurda barışta mutlaka gelecek. Bunu da biz sağlayacağız" diye konuştu.

"BU ÜLKEDE GÖZYAŞLARINDAN YIKIMDAN, KAOSTAN HER TÜRLÜ RANTI SAĞLAMAYA ÇALIŞANLAR VAR"

"Bu ülkede terörden medet umanlar var" ifadesini kullanan Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede gözyaşlarından yıkımdan, kaostan her türlü rantı sağlamaya çalışanlar var. Bunlarında siyasi muhasebesini biliyoruz. Bu ülkede şehit sayısı arttıkça, siyaset borsasında kendi hisselerinin yükseldiğini düşünenler var, umanlar var, bekleyenler var. Bunu da çok iyi biliyoruz. Onlara da seslenmek istiyoruz. Sizler de asla amacınıza ulaşamayacaksınız. Sizlerin hepinizin kafasında bir oyununuz varsa bu büyük milletinde büyük bir irfanı var. O irfan karşısında kurduğunuz bütün tuzaklar çökecek, bütün oyunlarınız başınıza dolanacak. Bu millet elbet konuşacak. Bütün bu olayların temel sorumlusu aranıyorsa aslında o sorumlunun kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun hangi amaçla ülkeyi ateş çemberine soktuğunu, kimin bu kandan temel sorumlu olduğunu milletimizde biliyor. Bugün çok şey söylenebilir siyaseten de çok şey söylenebilir ancak biz yaşadıklarımıza büyük bir pencereden bakmak zorundayız ve sorumluluğundayız. Hepimizin siyaset sorumluluk bilinciyle hareket etmemiz günlerden geçtiğimizin farkında olması gerekiyor. Devlet ve siyaset kademelerindeki, rolleri, pozisyonları ne olursa olsun, hiç kimsenin hırsları, yanlışları ve siyaseti felç eden davranışları üzerinden bugün yorum yapmak istemiyoruz. Bakın olayın üstünden 24 saate yakın süre geçiyor. Hala olayın boyutlarını, kaç şehit verdiğimizi resmi ağızlardan öğrenememiş durumdayız . 13 yılın sonunda geldiğimiz nokta bu. Türkiye iyi yönetilmiyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın dünkü tutumları için söylenecek çok ağır değerlendirmeler olmasına rağmen, bugün siyasette polemik günü değil. Bugün Türkiye'nin büyük çıkarları için hepimizin fedakarca hareket etmemiz gerekiyor. Sorun belli. Biz bu sorunun çözümüne katkı vermeye hazırız."

"BU DÖNEMDE BÖLGEDEKİ BAZI ŞEHİRLER ADETA CEPHANELİK DURUMUNA GETİRİLDİ"

Türkiye'nin toplumsal barışın sağlanması için en tutarlı, en sağlıklı tutumu öneren partinin CHP olduğunu ifade eden Koç, "Türkiye bugün CHP'nin önerileri dinlenmediği için bu sorunu yaşıyor. Vatandaşlarımızın da şunu görmesini istiyoruz. Bu dönemde bölgedeki bazı şehirler adeta cephanelik durumuna getirildi. Cumhurbaşkanı da bunu bildiğini açıkça itiraf etti. Türkiye'nin bazı kentleri silah deposuna dönüştürülürken, Türkiye'nin yollarına mayınlar döşenirken bu ülkeyi kim yönetiyordu? Bunu da biz sormak zorundayız. Bütün bunlara rağmen, bu ülkede bir sorun varsa, CHP'nin de çözüm için katkısı gerekiyorsa bu katkıyı vermeye bugünde hazırız. Hiçbir siyasi beklenti içerisinde değiliz. Çok iyi niyetle, çok büyük bir samimiyetle söylüyorum, bu sorunun çözüm bulması, akan kanın durması için hangi adım atılacaksa, her adımı atmaya hazırız. Herkesi de bu dönemde sağduyulu davranmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

"SIĞ BİR POLEMİK YAPMA GÜNÜ DEĞİL"

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, bir gazetecinin Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay Başkanı Akar ile bir telefon görüşmesi yaptığını hatırlatarak, Başbakan Davutoğlu'nun saldırıdan ne zaman haberdar olduğunu ve şehit sayısıyla ilgili rakamın paylaşılıp paylaşılmadığı sorusuna, "Yabancı kaynaklı haber ajansları da dahil olmak üzere birtakım rakamlar ifade ediliyor. Bu konuda bizim değerlendirme yapmamız gereken durum resmi açıklamalarda verilecek olan ifadelerdir. Sayın Genelkurmay Başkanını Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu aradılar. Başsağlığı dileklerini ilettiler. Görüşme bu çerçevede olmuştur. Olayın saati, Başbakan ya da Cumhurbaşkanının bu olaylar bağlantılı dünkü eylemleri bugün bu basın toplantısının konusu olmamalı dedim. Sığ bir polemik yapma günü değil. Sorumluluk içerisinde davranma günündeyiz" yanıtını verdi.

"YETKİLİ KURULLARIMIZ TARTIŞIYOR"

HDP'nin Meclis'in acilen olağanüstü toplanma çağrısının hatırlatılması üzerine Koç, "MYK Toplantımızda ve daha sonra yapılan istişarelerde gündemde olan bir konu. Yetkili kurullarımız tartışıyor. Seçim kararı alınmış, o kararın içerisinde yürüyen bir süreçteyiz. Böyle bir girişim olabilir. Yetkili kurullarımızda bu ayrıntılı olarak değerlendiriliyor" dedi.

Bölgeye CHP'nin heyet gönderip göndermeyeceği sorusuna Koç, "CHP zaten bölgede sıkıntı yaşanan ilçelerde değişik milletvekili gruplarıyla geniş bir çalışma yaptı. Dünkü olay hain bir terör saldırısı. Bu süreçle ilgili CHP daha sonra yapılacak resmi açıklamalar çerçevesinde olayın boyutu net ortaya konulduktan sonra her zaman için bu değerlendirme yetkisi oluşturabilir" ifadelerini kullandı.

"SADECE BÖLGEDE DEĞİL GÜVENLİĞİN MUTLAKA ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TARTIŞMALI OLACAĞINI GÖRÜYORUZ"

"Seçim güvenliği bölgede bu koşullar altında sağlanabilecek mi" sorusuna Koç, "Sıkıntılı bir süreçten geçildiği çok açık. Siyasi açıklama çerçevemizi sağduyu ve siyasi sorumluluk noktasında özetlemeye çalıştım. Sadece bölgede değil güvenliğin mutlaka önümüzdeki dönemde tartışmalı olacağını görüyoruz. Onun için sağduyuyu her türlü siyasi kadroya yapma ihtiyacı var. Kritik günlerden geçiyoruz. Millet olmanın her türlü teröre ve bu süreci kendi çıkarları için kullanacak siyasi zevatlara karşı bu millet sağduyusuyla aşabilecek olgunluğu gösterecektir" karşılığını verdi.

"Seçim ertelenmesi yönünde talep gelirse partinizin tutumu ne olacak" sorusuna Koç, "Bir anayasal süreç çalışıyor. Hepimizin beklentisi Türkiye'nin sağlıklı olarak bu süreci geçirmesi" dedi. Bir ulusal yas temennisine parti olarak tavırlarının nasıl olacağı sorusuna Koç, "Ulusal yas konusuna gelince biz neredeyse Temmuz ayının 13'ünden beri hemen hemen her gün yas içindeyiz. Bu olayın ağırlığına göre böyle bir süreç talep edilebilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler