CHP'lİ Şahin’den tartışma yaratan tespit

Trabzon Gümüşhane’ye vali atıyordu şimdi tersine döndü

CHP'lİ Şahin’den tartışma yaratan tespit
Haber61/Haber Servisi

Gümüşhane Valiliği’nden Trabzon’a atanan vali Yücel Yavuz görevine başladı. Başlamasıyla tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Ortahisar Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Önceden Gümüşhane’ye biz vali gönderiyorduk. Yani Trabzon.. Şimdi Gümüşhane Trabzon’a Vali gönderdi. Geldiğimiz nokta bu” diyerek Trabzon’un yönetim anlamında son yıllarda basit ve pasif kaldığını öne sürdü.

Şahin şunları söyledi;

“2002De göreve gelen AKP iktidarı ilk önce emekliliği geçmiş Vali Arslan Yıldırım’ı hac görevini yaparken Trabzon Valiliğine atadı. Ardından Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir’i atadı, olmadı Gümüşhane Kelkit eski Kaymakamı Siirt Valisi Nuri Okutan’ı ardından Gümüşhane Kürtün eski Kaymakamı Batman Valisi Recep Kızılcık’ı Trabzon’a atadı. O da olmayınca kısa dönem Amasya Valiliği yapmış Abdil Celil Öz’ü atadı. Ve son olarak Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz Trabzon Valisi olarak atandı. 1977 CHP iktidarında biz o gün Trabzon vali yarımdımcısı Zeki Özeren’i Gümüşhane Vali’ye vali atarken, bugün Gümüşhane Valisi Trabzon’a vali atamışsa nereden nereye geldiğimizi sorgulamalıyız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset