CHP Genel Başkan Yardımıcısı Yılmaz: O bayrak oradan inmedikçe Barzani Türkiye'ye gelmesin!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, referandum çalışmaları kapsamında Trabzon’a geldi. Yılmaz, Kerkük'te Kürt bayrağının asılmasına hükümetin tepkisinin yetersiz kaldığını belirterek sordu: Hani Kerkük kırmızı çizginizdi?

CHP Genel Başkan Yardımıcısı Yılmaz: O bayrak oradan inmedikçe Barzani Türkiye'ye gelmesin!

Kerkük'de Kürdistan  Bayrağının dalgalanmasına sert çıkan CHP  Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "O bayrak oradan inmedikçe Barzani Türkiye'ye gelmesin" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz. CHP Trabzon İl Başkanlığında basın açıklamasında bulundu. Yılmaz, açıklamalarından önce partililerine seslenen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Trabzon'da hayır çalışması yapanlara büyük baskı uyguladığını belirtti.

STANTLARIMIZA TACİZ EDİLİYOR

Astığımız afişlerin, ahlaksız, hoşgörüsüz insanlar tarafından kesildiğini imha edildiği hatta bir araya getirilerek yakıldığını gördük diyen İl Başkanı Turgay Güngör, "Stantlar açıyoruz bu stantlarda gençlerimiz taciz ediliyor, kışkırtılıyor. Kentte durum bu şekildeyken asayişi, düzeni ve hukuk adaleti sağlamakla görevli İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sayın Cumhurbaşkanın tarzında Genel Başkanımıza, hakaretler yapmakta. Sayın Cumhurbaşkanı yapıyor, alt ölçeğinde İçişleri Bakanı da yanlış, yalan ve iftira dolu ağır hakaretler yağdırmaktadır" diye konuştu. 
 
TRABZON CİDDİ MÜCADELE VERİYOR

Güngör'den sonra açıklamalarda bulunan Yılmaz ise, şehrin her tarafında devletin kaynaklarıyla evet propagandası yapıldığına işaret ederek, "Trabzon ciddi mücadele veriyor. Sokakları gezdiğinizde anayasaya göre tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, pankartların üzerine evet yazdırdığını görüyorsunuz. Kentin her tarafı, devlet kaynaklarıyla pankartlarla süslenmiş şov haline getirilmiş. Bu devletin parti devleti mi, yoksa şahıs devletine mi dönüştüğünü konuşmak gerek. Cumhurbaşkanı kendi siyasi görüşü icabı bir görüşe yakın olabilir. Ancak bu kadar tarafgirlik demokrasinin bitirildiğinin işaretidir. 16 Nisan mücadelesi demokrasiyi sevenler, bu ülkede demokrasinin kalmasını isteyenler için son mücadeledir. Geri çekilecek başka alanda da kalmamıştır" dedi.
 
OTOKRASİ DEĞİL, DEMOKRASİ KAZANACAK

Halk özgür iradesiyle demokrasi mücadelesi verecek ve başarılı sonuçlandıracaktır diyen Yılmaz, "Hiç bu zamana kadar aynı karede yer almayan insanlar kıt kanaat imkanlarla şimdi omuz omuza,  kol kola yürüyorlar.  Bu referandum Türkiye'de eğri ile doğrunun tercihidir. Otokrasi ile demokrasi arasındaki tercihtir. Bir kişinin her şeye karar vereceğim demesiyle, Türkiye'nin tercihidir. Bir kişinin Türkiye'nin bütün mukadderatına, bütün geleceğine, bütün planlamasına, programlanmasına karar vermesi halinde Türkiye'nin uçuruma sürüklenip yuvarlanacağını düşünüyoruz ve kaygı duyuyoruz. Bizim bütün gücümüz bu topraklarda demokrasiyi yeşertmemizden gelir. Avrupa ve  Amerika ile olan ilişkimizde başımızın dik olmasının yegane sebebi bu topraklarda demokrasiyi yeşertmiş olmamızdan kaynaklanır. Biz artık dışarıya çıktığımız zaman ülkemizin Kuzey Kore gibi başka diktatör alanları gibi algılanmasını istemiyoruz" dedi. 

HANİ KERKÜK SİZİN KIRMIZI ÇİZGİNİZDİ? BU CILIZ TEPKİNİZE BARZANİ TEŞEKKÜR EDECEK
 
Kerkük Vilayet Meclisi'nin kararıyla Irak Bayrağı yanına Kürdistan Bayrağının asılmasına da değinen Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı'nın tepkisini cılız bularak, "O bayrak oradan inmedikçe Barzani Türkiye'ye gelmesin" dedi. Yılmaz devamla,   "Ey Almanya, ey Hollanda diye başlayanlara sesleniyorum. Irak'ın bir parçası olan ve Bölgesel Kürt Yönetimde yer almayan Kerkük'te bugün  Bölgesel Kürt Yönetiminin bayrağı ve flaması dalgalanıyor. Barzani'yi Türkiye'ye getirenler, Barzani'ye İstanbul'da ve Ankara'da bayrak astıranlar, onun bayrağını göndere çektirenler ve altına kırmızı halılar serdirenlere sesleniyorum. Hani Kerkük sizin kırmızı çizginizdi. Hani Kerkük bir Irak kentiydi. Ne oldu, Cılız bir tepki geliyor, 'kabul etmeyiz' 'uygun bulmayız' 'öyle bir kararı desteklemeyiz' diye. Sizin bu tepkinizi emin olun Barzani teşekkürle anacaktır. Yani siz tepkinin dozajını öyle bir ayarlamışsınız ki hem güya tepki vermiş oluyorsunuz hem de Barzani'yi de memnun etmiş oluyorsunuz.

ŞİDDETLE KINIYORUM
 
Kerkük Vilayet Meclisi'nin 41 üyesinin 9 Türkmen ve 6 Arap üyesinin bu kararı boykot ettiklerini belirten Yılmaz, "KYB ve Kerkük Valisi Necmettin Kerimin bizzati adamları bir oldubittiyle meclisten bir karar geçirdiler. Irak Bayrağı'nın yanında Kerkük'te Bölgesel Kürt Yönetiminin Bayrağı da dalgalanacaktır dendi. Şimdi ben Ana Muhalefet Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak konuşmak istiyorum. Bizim Dışişleri'nin vermiş olduğu tepkiyi yetersiz buluyoruz, cılız buluyoruz, bu alınan kararı şiddetle kınıyoruz. Burada özellikle en fazla bu referandumda milliyetçilik naraları atanlara sesleniyorum. Aynı karede boy gösterenlere, aynı kampanyayı yürütenlere sesleniyorum. Ne oldu bir anda kırmızı çizgiyi unuttunuz mu, yoksa Türkmenleri mi unuttunuz? Yoksa Barzani gelip gittikten sonra nasıl olsa artık biz Barzani ile yola devam edeceğiz mi dediniz?" ifadelerini kullandı. 
 
Yılmaz,  "Ey Almanya diyenler, ey Barzani diyemiyor. O karar değişmedikçe, Barzani'nin Türkiye'de bayrağını göndere çekmeyin, altına kırmızı halı serip karşılamayın kardeşim. Siz zerre kadar bu vatanı seviyorsanız bunu yapın lütfen, bunu siyaset üstü bir duruş olarak algılayın. Yoksa sizin söylediğiniz hiçbir şeyin anlamı kalmayacak. İşinize geldiği zaman Barzanicilik işinize geldiği zaman Türkmencilik yapamazsınız. Bir koltukta iki karpuz taşıyamazsınız. AKP hükümeti kendi eliyle Kerkük'ü Bölgesel Kürt Yönetimine teslim ediyor. Bunun başka izah tarzı yoktur. Buna karşı koymak lazım" şeklinde belirtti. 

Yılmaz, her halde Sayın Bahçeli'nin de çıkıp bir kelime söylemesi lazım. İş oraya gelince Cumhuriyet Halk Partisi'ni teröristlerle yaftalamaya çalışanlara sesleniyorum. Sizin milli duygularınız kalmadı mı? Nerdesiniz siz? Ne oldu toz mu oldunuz? Ege'de adalarınız işgal ediliyor ses yok, Kuzey Kıbrıs topraklarının yüzde 37'den yüzde 29 düşülüyor ses yok, Bakanınıza uçuş izni verilmiyor, diğer bakanınız sınır dışı ediliyor kükrüyorsunuz ama doğru dürüst adım yok. Suriye'de PYD'de devlet kurduruluyor adım atmıyorsunuz. Yahu niye boş konuşuyorsunuz o zaman. Kerkük bağlamında söylüyorum, bu konu hükümetin üstünde bir konudur. Yeterince sert tepki vermediği için de yadırgadığımızı belirtmek istiyoruz. Doğru dürüst bir tepki verin" diye konuştu.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler