CHP'den sonuçların yüzde 60'ına itiraz!

Hayır cephesi sonuçlara tepki gösterdi

CHP'den sonuçların yüzde 60'ına itiraz!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) anayasa referandum oylamasında mühürsüz oy pusulalarının dışarıdan getirildiği kanıtlanmadığı sürece geçerli sayılmasına karar verdi. CHP YSK'nın bu kararına sert tepki gösterirken, CHP Genel Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "YSK'nın bu saatten sonra meşruiyeti tartışılır. Avukatlarımız terk etmesin. Şimdiden herkese ben hayırlı olsun diyorum. Biz şekil şartının dışında, şu anda içeriğine itiraz edeceğimiz yüzde 37 var. Bu yüzde 60'ı da bulacak. Sabahtan beri biz ihlalleri tespit etmiş durumdayız" dedi.

CHP Genel Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, şöyle konuştu: 

"İlçe seçim kurulu başındaki arkadaşlarıma söylüyorum. Hiçbir yeri terk etmeyin. Biz bu savaşı kazanacağız. 1,5 milyona yakın geçersiz sayılması gereken oy YSK tarafından onaylanmıştır arkadaşlar. Kolluk kuvvetleriyle, bütün müşahitlerimiz engellenmiştir. Güneydoğu'da müşahitler dışarıya çıkartılmıştır. İnanın bu seçim daha bitmedi, hiçbir arkadaşımız, son rakamlar girene kadar geçerlisi geçersizi teyit etmeden ayrılmayacaklar. Millet kazanacak. Bu kendini devlet zannedenler kaybedecek. Bu tamamen geçersizdir. Bunu buradan deklare ediyoruz. Tüm örgütlerimiz sandıklara itirazdalar. YSK'nın bu saatten sonra meşruiyeti tartışılır. Avukatlarımız terk etmesin. Şimdiden herkese ben hayırlı olsun diyorum. Biz şekil şartının dışında, şu anda içeriğine itiraz edeceğimiz yüzde 37 var. Bu yüzde 60'ı da bulacak. Sabahtan beri biz ihlalleri tespit etmiş durumdayız. 2,5 milyon sıkıntılı oy var bizim gözümüzde. Hala Ankara’da yüzde 69’la açılan sandıklar. İstanbul’da şu an yüzde 50’de sandıklar. Bu Anadolu Ajansı’nın tamamen manipülasyonudur. Biz YSK’nın verilerini online görüyoruz arkadaşlar. 45 dakika boyunca YSK, CHP’ye veri aktaramadı. Bizim sistemimiz ayaktayken YSK’nın sistemi çöktü."

ÖZDAĞ: 'HUKUKEN KABUL EDİLEMEZ'

Öte yandan MHP'li muhalif isimlerden Ümit Özdağ, "YSK'nın almış olduğu karar, yani üzerinde mühür olmayan oyların kullanılmasının meşru kabul edilmesi hukuken kabul edilecek bir şey değil" diye konuştu.

Ümit Özdağ, "YSK diyor ki, 'dışardan gelmediğinin ispatlanması durumunda' Kim ispatlayacak bunu? Kendisi ilan etmiş, bu mühürülü tutanaklarla olur... Sonra AKP'li bir üye itiraz ediyor, karar alıyor ve olur diyor. Ve buna da göre de bir sayım yapılıyor. Sandıkların yüzde 60'ına yakın yerde itirazlarının olduğu, sizle konuşmadan yüzde 60'ına itiraz olduğu, CHP genel başkan yardımcısından aldığım bir sonuçtur. YSK’ya göre yüzde 69,70... Yine evet'ler önde. Ama daha büyük kentler girilmemiş durumda. Bu iş bitmedi, lütfen yorumlarımızı yaparken bu işin bitmediğini göz önünde bulunduralım. YSK'nın kararı çok ciddi sıkıntıları içeren bir karardır. Hiç kimse Türk halkının elinden iradesini alacak müdahalelerde bulunmamalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler