CHP'den Salih Cora'ya suç duyurusu

CHP Trabzon İl örgütü AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın ilköğretim okulundan 'Evet' propagandası yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

CHP'den Salih Cora'ya suç duyurusu

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Trabzon'da asılan 'Evet' afiş ve pankartlarının yasa dışı olduğunu söyledi.


Turgay Güngör ayrıca AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın ilköğretim okulundan 'Evet' propagandası yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Turgay Güngör yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın, Trabzon Düzköy ilçesindeki Çamlıca İlköğretim Okulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından organize edilen toplantıda öğrenci velilerine anayasa referandumu propagandası yapması, AKP’nin devlet düzenine eşi benzerine rastlanmayacak bir parti devleti hukuksuzluğuna sürüklediğini ortaya koymaktadır.

Kanunumuza göre mabetlerde, okullarda, kışla, karargâh, ordugâh gibi, askeri bina ve tesislerle askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde, kapalı yer toplantısı yapılamayacağına dair yasal düzenlenme olmasına rağmen, yasayı ihlal eden Salih Cora ve Düzköy İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Okulda kamu kurumu olan CHP’li belediyenin bile bot ve mont dağıtılmasına izin vermeyen yapı, kendi çıkarları için yasa, yönetmelik tanımıyor. Bu kanun dışı yapıya bir an önce dur denilmesi gerekiyor.

 KANUN TANIMAZLARA GEREKLİ DERSİ YURTTAŞLARIMIZ SANDIKTA VERECEKTİR

 Ortahisar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın yazısı ile seçim giren siyasi partiler 17 Mart 2017 Cuma gününden itibaren poster, parti bayrağı, ilan, pankart veya afiş gibi malzemelerinin asılmasını bildirmesine rağmen yine aynı yapı yaklaşık iki hafta önceden Trabzon’un parti afişlerini, pankartlarını ve posterlerini meydanın göbeğine ve tüm ilçe ve merkezde tüm alanlara kural, yasa ve yönetmelik tanımadan astı. Bu yasa dışı tanımaz yapıya yine yetkili makamlar ses çıkarmadı. Yasa dışı asılan evet propagandası afişleri tek tek kayıt altına alıp yetkili makamlara partimiz tarafından iletilmiş ve suç duyurusunda bulunulmuştur.
 
Hayır diyenlere türlü türlü engel çıkartan siyasi iktidarın güdümündeki kamu yetkilileri evet çalışması yapan kanun tanımaz yapılara her türlü imkanları sunuyor. Bu ayrımcılık tüm halkımızın gözü önünde oluyor, bu baskıları yapanlara elbet yurttaşımız sandıkta gerekli dersi verecektir.
 
ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI OKUTULMASI


Ayrıca, Tonya’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif’i anma programında Ali Koç Kültürevi’nde yapıldı. Tonya Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden bir gruba Kurtuluş Savaşımızın destanını anlatan İstiklal Marşı’nı Arapça okuttular. İstiklal Marşını küçük çocuklara Türkiye’de anma gününde Arapça okutulmasına anlam veremiyoruz. Arapça’yı ikinci dil olarak mı kabul ettirilmek isteniyor. Bu anlamsız uygulamayı kınıyoruz."



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset