CHP'den önemli açıklama!

O fotoğrafta neden yoktu?

CHP'den önemli açıklama!
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gök'e, İstanbul'daki tarihi mitingin sonunda çektirilen toplu fotoğrafta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden yer almadığı soruldu.

Grup Başkanvekili, şu yanıtı verdi:

"Bu çok önemsiz bir konu. Protokol gereği her şey önceden programlanır ve herkese bildirilir. Böyle bir selamlamanın olacağı şeklinde hiçbir bildiri genel başkanımıza ulaşmamıştır. Genel Başkanımız da Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması bittikten sonra Ankara'ya dönmek üzere 21.40 uçağına yetişmek üzere alandan ayrılmıştır. O, alandan ayrıldıktan sonra olan bir hadisedir. Dolayısıyla o andaki davet sanırım spontane gelişmiştir. Farklı bir şekilde yorumlamak  yanlıştır. Mitingin görkemi ve verilmek istenen mesajlar zedelenmemelidir."

'15 TEMMUZ TÜRK SİYASETİNİN YÜZ AKIDIR'

Levent Gök, Yenikapı mitingindeki birlik ve beraberlik ruhunun siyasete yansımalarına ilişkin sorular üzerine Gök, katılanların sayısına işaret ederek, bu sayının pek çok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olduğuna dikkati çekti. Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yenikapı da 15 Temmuz gecesinin yarattığı bir ruhtur. Türk  siyasetinin yüzakıdır 15 Temmuz gecesi. 15 Temmuz gecesi Türk siyaseti çok önemli bir sınav vermiş ve demokrasiye, milli egemenliğe, seçmenin iradesine tartışmasız bir şekilde sahip çıkarak darbecilerin karşısında olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz'dan sonra oluşan siyasi atmosferde herkesin kendi özeleştirisini yapmak suretiyle bu yeni siyaset diline katkı yapması gerekir. CHP olarak, bu konuda Türkiye'nin demokrasiden, insan haklarından, temel hak ve hürriyetlerinden ve olağan rejimden geriye gitmeyen her türlü konuda yapıcı muhalefet anlayışımızla bundan sonraki çalışmamızı daha bir özenle sürdürme kararlılığı içindeyiz. Umarım bu konuda en büyük çabayı iktidar partisi gösterir. Ülkeyi yönetmek sorumluluğu olan iktidar partisinin bundan sonra atacağı adımlar çok önemlidir. Biz Türkiye'nin çıkarına uygun olan her konuda CHP olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz."

'BİZİM AÇIMIZDAN BİR SORUN YOK'

Gök, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Yenikapı mitinginde konuşma yapmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken de Akar'ın darbe girişimi sırasında rehin alındığını hatırlattı. Akar'ın kendi duygularını ve sivil otoriteye bağlı olduğunu ifade eden bir konuşma yaptığını söyleyen Gök, "Bizim açımızdan bir sorun yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset