CHP'de Doğu Sorunu

CHP'de yeniden seçilemeyen parti yöneticileri arasında yer alan eski Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, ''Bölgeyle ilgili parti politikalarının gözden geçirilmesi gerekiyor'' dedi.CHP'de Genel Sayman Mahmut Yıldız ile birlikte illerinde liste başı olar

CHP'de Doğu Sorunu

CHP'de yeniden seçilemeyen parti yöneticileri arasında yer alan eski Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız, ''Bölgeyle ilgili parti politikalarının gözden geçirilmesi gerekiyor'' dedi.

CHP'de Genel Sayman Mahmut Yıldız ile birlikte illerinde liste başı olarak aday gösterilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri Sinan Yerlikaya (Tunceli), Mesut Değer (Diyarbakır) ve Şerif Ertuğrul (Muş) parlamento dışında kaldı.

Seçim sonuçlarına ilişkin soruları yanıtlayan Mahmut Yıldız, kapsamlı bir değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu, ancak bölgeyle ilgili parti politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, ''Kendimizi bölgeye çok iyi anlatamadık. Bir sıkıntı var. Aksaklık nerede, bunları değerlendireceğiz'' diye konuştu.

MYK üyesi Sinan Yerlikaya da parti olarak Tunceli'de de Türkiye genelinde de ummadıkları bir sonuçla karşılaştıklarını söyledi. Yerlikaya, ''Bu sonucun değerlendirilmesi lazım. Biz kampanya sürecinde Başbakan Erdoğan'ın şahsına yönelik eleştiriler yerine parti projelerini anlatarak oy isteydik, belki sonuç daha iyi olabilirdi'' dedi.

Yerlikaya, bu süreçte Genel Başkan Deniz Baykal'ın üzerine düşen görevi yaptığını ifade ederek, parti örgütlerinin yeterince çalışmadığını savundu. Aday belirleme sürecinde bazı sıkıntılar yaşandığını ve bunun sandığa yansıdığını da kaydeden Yerlikaya, ''Özellikle bizim bölgelerimizde Genel Başkanımızın ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik ulusalcı söyleminin yeterince anlaşılamadığı görülüyor'' diye konuştu.

Diyarbakır'dan aday olarak seçilemeyen MYK Üyesi Mesut Değer ise ''Söylenecek birşey yok. Seçime girdik ve kaybettik. Bunlar demokrasilerde doğaldır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset