Cevat Hıdıroğlu: “Emeklilere çare DEVA'da…”

Ortahisar İlçe Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Cevat Hıdıroğlu açıklamalarda bulundu.

Cevat Hıdıroğlu: “Emeklilere çare DEVA'da…”

Ortahisar İlçe Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Cevat Hıdıroğlu açıklanan Açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cevat Hıdıroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Türk-İş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın 2022 Haziran ayı sonucuna göre gıda enflasyonu yüzde 117'yi aştı. Dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 6 bin 319 liraya, yoksulluk sınırı da 20 bin 818 liraya çıkmış durumdadır. 

Bu veriler, ekonomik zorluklar içerisinde olan emeklilerimizi hayata küstürdü. Onun için çare DEVA'da diyoruz. 

Yoksulluğun makro nedenleri genellikle bireyin kontrolü dışındaki olaylardan, bunların en önemlisi ise kötü yönetimden kaynaklanmaktadır. Kuruluş amacından uzaklaşmış insanlara sadece hayal ve şükretmeyi tavsiye eden AK Parti zihniyeti, başta emeklilerimiz olmak üzere açlık sınırının altında maaş alan çalışanlarımızı eve ekmek götüremez, çocuklarına ve  torunlarına harçlık veremez duruma getirmiştir.

EYT'liler için çift dikiş diyen iktidar sahipleri, kendi tayfasına 3-5 maaşı layık görürken çekinmeden NAS’dan bahsedebilmektedir. Açlık sınırının yarısı kadar (3.500 tl.) fukaralık maaşını emeklisine layık gören bu zihniyet, dinimize de zarar vermektedir. Hani komşusu aç iken tok yatan bizden değildi?.

Son 10 yılda deizm %1,9 dan %3’e çıkmış yani %50 artmış durumda. Bunun sebebi 20 yıldır iktidarda olan Ak Partinin insanların dini inançlarını kullanarak siyasi rant sağlamasıdır. Gittikçe Dini vecibelerden uzak bir nesil yetişmektedir,  insanlar vaadleri inandırıcı bulmamakta, yaşadıkları gerçeklerle baş başa kalmaktadır. Kaybolan istikrar ve Güven DEVA ile yeniden sağlanacaktır.

Temel gıda  enflasyonunun en az %300 olduğu ülkemizde, insanlar  temel gıda ve meyve alamaz duruma gelmiş, fiyat artışları nakliyeden dolayı  Trabzon’da daha yüksek seyretmektedir. Geçen yıl 2 TL. olan soğan 8-10 TL. 3 TL olan patates 12-15 TL olmuştur. Yenilebilir meyve 20 Tl. den başlamaktadır. 5TL. olan süt yoğurt ise 17-20 TL. olmuş, bu fiyatların nereye gideceği de belirsizdir. Yüksek fiyatların bilhassa çocukların sağlıklı beslenmelerini olumsuz etkilemekte ileride vitamin eksikliğine bağlı rahatsızlıkların çıkmasından endişe edilmektedir.

 Bu pahalılık karşısında ezilen başta emeklilerimiz olmak üzere halkımız çareyi ve çözümü DEVA da bulacak. Sayın Ali BABACAN 6 ay uyuyan değil 6 ay çalışarak ekonomiye nefes aldıracak güçlü bir kadronun olduğunu her platformda söyleyerek hayaller değil gerçeklerle halka hitap etmektedir.
Trabzon DEVA Partisi olarak Emeklilerimize bir nebze destek anlamında öncelikli Trabzon olmak üzere Türkiye genelinde Emeklilerimizin Belediye imkanlarından (gerek Ulaşım gerekse Sosyal ve Kültürel) imkanlardan en az %50 indirimli faydalanmasını öneriyoruz. 

‘Ey oğul, insanı yaşat ki Devlet yaşasın! (Şeyh Edebali).

DEVA Partisi olarak amacımız önce insanı yaşatmaktır. Geleceğimizin DEVA ile iyi olacağını, bu milletin çok krizler atlattığını, bu krizlerin de biteceğini, ücretlilerimizin ve gençliğimizin kuracağı güzel hayallerin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Ümidinizi kaybetmemenizi daha da güçlendirmenizi sağlayacağız… 

Sn. Babacan Diyor ki; ‘YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR’…"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset