Bir bitmediler! Siyaset uğruna Trabzon'a yine Pontus benzetmesi...

Son dönemde moda olan Trabzon'a ve Trabzonlular üzerine oynama hareketine bir isim daha eklendi

Bir bitmediler! Siyaset uğruna Trabzon'a yine Pontus benzetmesi...

Haber61 Haber Servisi

Bir kaç ay önce CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ile yeniden başlayan AK Partili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile devam eden ve son dönemde bazı çevrelerce sözde siyaset adı altında Trabzon'un ve Trabzonluların "Rum, Pontus" şeklinde algılanmasına neden olan kişilere bir yenisi daha eklendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Ali Kopuz, sosyal medya üzerinden CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Trabzonlu Ekrem İmamoğlu'nu eleştirmek isterken "Pontus" benzetmesi yaptı.

Kopuz, Bakan Süleyman Soylu'ya Trabzon Havalimanı'nda Ekrem İmamoğlu'nu karşılamak üzere bekleyen bazı kişilerin tepki göstermesine değinerek " Süleyman Soylu'yu protesto eden gruba bakın tamamı Ekrem gibi müslüman gözüken Pontuslar" ifadelerini kullandı.

Yine Trabzonluların yer aldığı bir gruba Pontus benzetmesi yapılması sosyal medyada büyük tepki toplarken Kopuz bu kez bir tweet daha atarak geri adım attı. Kendisine tepki koyanlara ithafen paylaşım yapan Kopuz "Okuduğunu anlamak güzel bir haslettir Trabzonlulara laf söylemek kimsenin haddi değil makaryosun heykelini diken adama tepki göstermeyen ama Trabzonun has milliyetçi bir evladına tepki gösterenlere tepkimiz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca bir çok vatandaş Trabzonlular'a "Pontus ve Rum" benzetmesi yapanlara " Bu şehre Pontus diyerek yine bu şehrin evlatları olan Süleyman Soylu ve Berat Albayrak'a da aynı hakarette bulunuluyor. Görüş ayrımı ile bir şehir üzerine oyun oynanmamalı" şeklinde tepki gösterdi. 

İşte o paylaşımlar;

Ali Kopuz'un TOBB'daki özgeçmişi;

soylu

Ekrem

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset