Baykal'dan flaş açıklamalar!

Baykal, CHP'deki yaşanan tartışmalarla ilgili "CHP tehditle, öfkeyle, sopa sallayarak yönetilemez" diyerek adeta Kılıçdaroğlu'na mesaj verdi.

Baykal'dan flaş açıklamalar!
1 Mayıs’ta hayatını kaybeden İstanbul'un Eski  Belediye Başkanı Ahmet İsvan için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’de bulunan başkanlık binası önünde tören düzenlendi.  94 yaşında hayatını kaybeden İsvan, 1973-1977 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmıştı.

Törene İsvan’ın oğulları Osman, Orhan ile kızı Nurhan İsvan, torunları, aile mensuplarının yanı sıra İİBB Başkanı Kadir Topbaş, 1989-1994 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Nurettin Sözen, CHP TBMM Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekilleri Tuncay Özkan, Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İBB Grupbaşkanvekili Ertuğrul Gülsever, CHP eski milletvekili ve eski DİSK  Başkanı Süleyman Çelebi ile AK Parti Meclis üyeleri, bürokratlar, CHP’li ilçe belediye başkanları ile çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

BAYKAL: CHP TEHDİTLE, ÖFKEYLE, SOPA SALLAYARAK YÖNETİLEMEZ
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan için Levent Afet Yolal Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Tören öncesi basın mensuplarının, CHP Milletvekili Sağlar hakkında disiplin sürecinin başlatılmasına ilişkin sorusu üzerine Baykal, "CHP tehditle, öfkeyle, sopa sallayarak yönetilemez. Ülkenin bu ortamında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir an önce toparlanıp kendine gelmesine acil ihtiyaç var" yanıtını verdi.

TOPBAŞ: İSVAN BU KENTTE ÖNEMLİ DÖNÜŞÜMLERE SEBEP OLDU   

Törende konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İsvan’ın belediyecilik anlayışının model olduğunu belirterek, “Dürüstlüğü, netliği ve inandığının arkasında duruşu ile önemli bir kişiliğe sahip olan Ahmet İsvan bu kentte önemli dönüşümlere ve değişimlere sebep olmuştur. İstanbul zor bir kent ama  bütün zorlukların, hem siyasi hayatında hem yönetim hayatında üstesinden gelmeyi başarmış model bir insan. Kişiliği, inançları, samimiyeti ve dürüstlüğü ile her daim hafızalarda kalacak güzel bir insan” dedi. 

SÖZEN: HALK İÇİN BELEDİYECİLİK YAPTI

İstanbul’un eski Belediye Başkanlarından Nurettin Sözen ise İsvan’ın halkçı belediyecilik anlayışına vurgu yaptı. Sözen “1973’te başkanlığa gelirken vaatleri dürüst ve onurlu belediyecilikti. Görevde kaldığı sürece de bu vaadlerin arkasında durdu. Biz onunla övünüyoruz. Rahat uyu Sayın İsvan, hepimiz senin yaptıklarını unutmadık, unutmayacağız” şeklinde konuştu.

İSVAN’I CEZAEVİ ARKADAŞI ÇELEBİ ANLATTI 

Davutpaşa Cezaevinde yattığı yıllarda koğuş arkadaşı olan eski CHP milletvekili Süleyman Çelebi de İsvan’ı anlattı. İsvan’la geçirdikleri cezaevi günlerini anlatan Çelebi, “İsvan, 1 Mayıs 1977 Taksim katliamında bedenini halka saldıran polisin önünde barikat yaptı. Bu cesur tavrından dolayı sıkı yönetim mahkemesinde, DİSK davasında yargılandı. Kasım 1980’den Ocak 1983’e kadar 27 ay hapis kaldı. Aynı koğuştaydık. Cezaevi yaşamının getirdiği sorumlulukla davrandı. Mütevazıydı, kimseden ayrıcalık beklemezdi. Bu sanayi kenti İstanbul’da destan yazmış bir başkandı. Ve biz DİSK’liler onun işçi sınıfı için harcadığı emeği unutamazdık. O ayrıcalık istemese de gözümüzde yeri başkaydı” dedi.

CANPOLAT: ÜLKENİN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRMENİN MÜCADELESİNİ VERDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da İsvan’ın yargılandığı davadan beraat ettiğini ve suçsuz bulunduğunu vurgulayarak “Barışın mücadelesini verdi. O gün de  barışın, hoşgörünün savunucusuydu. Ülkenin iki yakasını bir araya getirmenin mücadelesini o gün de verdi” dedi. 

Konuşmaların ardından İsvan’ın naaşı zabıta tören mangasının omuzlarında cenaze aracına konularak, cenaze töreninin yapılacağı Levent'teki  Afet Yolal Camii’ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler