Basını suçlayan CHP Genel Başkan Yardımcısına tepki !

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, seçim sonuçlarında CHP'ye destek vermediğini söyleyerek kentteki basın çalışanlarını ve medya kuruluşlarını suçlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'ya tepki gösterdi.CHP Genel Başkan Yardımcı

Basını suçlayan CHP Genel Başkan Yardımcısına tepki !

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, seçim sonuçlarında CHP'ye destek vermediğini söyleyerek kentteki basın çalışanlarını ve medya kuruluşlarını suçlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'ya tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, önceki gün seçim sonuçlarını değerlendirdiği basın toplantısında kentteki medya temsilcilerini hedef alarak, CHP düşmanlığı yaptıklarını ileri sürmüştü. Ağbaba açıklamasında, "Bazı kanallara kolumuzu keserek çıkabildik. Birileri düşmanlık yaptılar, Veli Ağbaba ve parti düşmanlığı yaptılar. Çünkü burada siyasi ve ekonomik rant alamadıkları için haber yapmadılar. Bizden para istediler. CHP düşmanlığı yaparak, rant sağlayarak bugünlere geldiler" ifadesini kullanmıştı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Haydar Karaduman, açıklamaları nedeniyle tepki gösterdiği Ağbaba'yı iddialarını kanıtlamaya davet etti. Karaduman, "Milletvekili Ağbaba, Malatya'daki tüm basın kuruluşlarını suçlamıştır. Bu suçlamayı, seçim sonuçları nedeniyle hedef şaşırtmak olarak değerlendirmek istesek de, Ağbaba yaptığı açıklamayla tüm basın mensuplarını ve bağlı bulundukları kuruluşları, açıkça "parayla haber yazmakla" suçlaması nedeniyle cemiyetimizce kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, basın toplantısında isim vermeden ve yayın kuruluşu belirtmeden, basın kuruluşlarını para ile haber yazmakla suçlamış ve kendilerinden açıkça para istendiğini ifade etmiştir. Bu nedenle Ağbaba'ya, iddialarını ispata davet ediyoruz. Açıklamanızda belirttiğiniz yayın kurulları hangisidir? Sizden para isteyenler kimlerdir? Bu iddialarınızı ispat etmenizi bekliyoruz" dedi.

"YAKIŞMAMIŞTIR, KINIYORUZ"

Malatya yerel basınının fedakarca ve özveriyle tüm siyasi partiler gibi CHP'ye de yeterince yer verdiğini ifade eden Karaduman, "Bugün parayla haber yazmakla itham ettiğiniz tüm basın kuruluşları, kendilerini açıkça suçlamanıza rağmen sizin açıklamalarınıza yer verdiğini görmekteyiz. Seçim sonuçlarını değerlendirmek amacıyla yaptığınız basın toplantısında, basın kuruluşlarını ağır şekilde suçlamak CHP Genel Başkan Yardımcısı düzeyindeki bir milletvekiline yakışmamıştır. Beğenmediği seçim sonuçlarını yerel basını suçlayarak partisinin başarısız olmasına neden olarak gösteren, ispat edemeyeceği iddialarda bulunan Malatya Milletvekilini bu açıklaması nedeniyle kınıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Ağbaba'nın uyarılmasını isteyen Karaduman, "Veli Ağbaba'yı tekrar iddialarını ispata davet ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya Milletvekilini uyarmalıdır. Malatya basını her önüne gelenin kolayca suçlayacağı, itham edeceği kurumlar değildir. Elbette ki bu meslekte de çürük elmalar vardır. Ama çürük elmalar yerine, tüm basını suçlamak bu siyasi partinin ve milletvekilinin işi değildir. Milletvekili iddialarını ispat etmediği sürece, iddialarının altında kalacaktır" şeklinde konuştu.

Basını suçlayan CHP Genel Başkan Yardımcısına tepki !

Basını suçlayan CHP Genel Başkan Yardımcısına tepki !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset