Başbakan’a gönderdiği mektubun içeriğinde ne var ?

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Davutoğlu'na yolladığı mektuba ilişkin, "Üç siyasi partiyle ilgili belli merkezlerin, belli odakların partimizi ve bizim dışımızdaki muhalefet partilerini karalayıcı bültenler var. Bir önceki seçimlerdeki kirlili

Başbakan’a gönderdiği mektubun içeriğinde ne var ?

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Davutoğlu'na yolladığı mektuba ilişkin, "Üç siyasi partiyle ilgili belli merkezlerin, belli odakların partimizi ve bizim dışımızdaki muhalefet partilerini karalayıcı bültenler var. Bir önceki seçimlerdeki kirliliklerin benzerlerinin yaşanmaması için Sayın Başbakanıuyarma ihtiyacı duyduk" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Ankara Milletvekilleri ve İlçe Başkanlarıyla birlikte Ankara Ulus Hali'ni ziyaret etti. Hal esnafıyla kahvaltı yaparak sohbet eden Tekin, balıkçı esnafı başta olmak üzere bütün esnafı tek tek ziyaret etti. Gürsel Tekin ziyaretin ardından tarihi Ulus Postanesi'nden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup yolladı. Gazetecilere yolladığı mektupla ilgili açıklamalarda bulunan Tekin, "Mektubun içeriğini paylaşacak durumda değilim ama zarfın içinde neler var onu merak ediyorsunuzdur. Geçmiş dönemlerde bir önceki seçimlerde olduğu gibi özellikle sadece CHP değil, aynı zamanda bizim dışımızdaki siyasi partiler dahil olmak üzere üç siyasi partiyle ilgili belli merkezlerin, belli odakların partimizi ve bizim dışımızdaki muhalefet partilerini karalayıcı, aşağılıkça cümlelerle yapılan bültenler var. Benzer olayların hazırlandığını ve önümüzdeki seçim döneminde kamuoyuna dağıtılacağı bilgisi bize gelince bizde haklı olarak bu ülkenin Başbakanı, istihbarattan sorumlu, güvenlikten, polisten sorumlu olan bir Başbakana en azından her alanda tartışmalı bir seçim yaşıyoruz, bu seçimde nezaket kuralları içerisinde bir yarış oluşsun istiyoruz. Sayın Davutoğlu'na mektubumuzun içeriği bu çerçevede" ifadelerini kullandı.

"GEÇMİŞ DÖNEMLERDE BİR ÖNCEKİ SEÇİMLERDEKİ KİRLİLİKLERİN BENZERLERİNİN YAŞANMAMASI İÇİN SAYIN BAŞBAKANI BU KONUDA UYARMA İHTİYACI DUYDUK"

"Maalesef geçmiş dönemlerde bir önceki seçimlerdeki kirliliklerin benzerlerinin yaşanmaması için Sayın Başbakanı bu konuda uyarma ihtiyacı duyduk" diyen Tekin, şunları kaydetti:

"Umut ederim ki Sayın Başbakan bu uyarılarımızı ciddiye alacak ve CHP'nin tarihine, kişiliğine, liderlerine, ölülerine saldırıyı vicdanen Sayın Davutoğlu'da kabul etmeyecektir. Bunun gereğini yapacaktır. Bizim bugünkü mektubumuzun içeriği budur. Biz centilmence bir seçimin geçmesini arzu ediyoruz. Elbette seçimde birbirimizle yarışacağız. Kıyasıya mücadele edeceğiz. CHP tabu falan değildir. Elbette CHP'de tartışılacaktır ama biz CHP mensupları olarak ben Partinin Genel Sekreteri olarak partimin tarihine, liderlerine hakareti asla ve asla kabul etmeyeceğim, etmem, hiçbir arkadaşımda etmeyecektir. Eğer Sayın Davutoğlu bütün bu pislikleri önleyemeyecek durumda olursa yaşanacak olaylarda Sayın Davutoğlu'nun kendisinin sorumluluğu olacağını da söylemek istiyorum."

"BİR YERDE BİR ÇÖZÜMSÜZLÜK VARSA SİYASETÇİNİN ORADA OLMASI GEREKİYOR"

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Tekin, Cizre'de üç mahallede sandık kurulamayacağı yönünde bir karar olduğu hatırlatılarak, dün CHP'nin "gerekirse milletvekilleri gitsin orada görev alsın" önerisinin sorulması üzerine, "Siyaset bir çözüm merkezidir. Bir yerde bir çözümsüzlük varsa siyasetçinin orada olması gerekiyor. Özellikle sorunlu olan taşımalı sistemle tartışma konusu olan üç mahalleyle ilgili dört siyasi partinin genel sekreterleri olarak sandık bakanlığı ya da sandık görevi alırız gideriz orada bu sorunu çözeriz. Bu konuda CHP olarak ben ve benim arkadaşlarım hazır. Umut ederim ki bizim dışımızdaki üç siyasi partide hazır olursa gideriz bu coğrafyada seçimin yapılamayacağı hiçbir yerine olmaması gerekiyor" diye konuştu.

Dün eğitim yıldönümünün başladığını ve okullara çocukların gidip gitmemesi tartışmasının olduğuna değinen Tekin, "Siz devlet olarak güvenlik nedeniyle bu mahallelere sandık kurmuyorsanız oradaki bir babanın, bir annenin hangi güvence içerisinde çocuğunu okula gönderebilir doğrusu bunu da merak ediyorum. Siirt seçimleri ortada, iki mahallede seçim yapılamadığı için Siirt seçimi yenilendi. Uluslar arası arenada yeniden bir maskaralıkla karşı karşıya kalmamak için seçimin adil, adaletli yapılması için her siyasi parti sorumluluk almalı. CHP olarak biz her türlü sorumluluğu almaya hazırız" dedi.

"YSK VE SAYIN DAVUTOĞLU'NUN BAKANLARI BÜTÜN BU KAYGILARI ORTADAN KALDIRABİLECEK BİR POZİSYON ALACAKTIR"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün "Onlara güvenmeyeceğiz. Kendi tedbirlerimizi kendimiz alacağız" açıklamasının sorulması üzerine Tekin, "Bu kedi ciğer hikayesine döndü. Bir önceki seçimlerimizi bildiğiniz gibi birçok yerlerde bu sorunlar yaşandı. Uluslar arası gazetelerde ve dergilerde maskaralık gibi günlerce haber oldu kedi trafo hikayesi. Kedi trafo hikayesinin yaşanmaması için başta CHP'nin örgütleri aynı zamanda çok sayıda sivil toplum örgütleri ve uluslar arası örgütler ilk kez BM dahil olmak üzere Türkiye'deki 1 Kasım seçimini yakinen izliyor. Herkes kaygılı. Umut ederim ki YSK ve Sayın Davutoğlu'nun bakanları bütün bu kaygıları ortadan kaldırabilecek bir pozisyon alacaktır" şeklinde konuştu.

Yasama yılı açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına CHP milletvekillerinin tepkisi olacağı iddiasına Tekin, "Meclis açıldığı zaman görürsünüz" dedi.

"NE SİZİN OLACAK NE DE TOPRAĞIN OLACAK BİLESİNİZ"

Muhalif medyanın susturulmaya çalışılmasıyla ilgili soruya Gürsel Tekin, "AKP'nin şöyle bir düşüncesi var; "Ya benimsin ya toprağımsın" diyor Orhan Ağabeyin parçası. Bu medya, bu insanlar, bu sivil toplum örgütleri ne sizin olacak ne de toprağın olacak bilesiniz" ifadelerini kullandı.

"SAYIN DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ İZİN VERMEMESİ GEREKTİĞİ İNANCI İÇERİSİNDEYİM"

İki parti yöneticisi arkadaşıyla tanıklık ettikleri bir olayı paylaşmak istediğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Bir önceki seçimde özellikle bizim en kutsal değer olarak kabul ettiğimiz Allah'ın evi olarak kabul ettiğimiz ibadethanelerimizin, camilerimizin alanlarında bu kirli bültenlerin dağıtılmasına Sayın Diyanet İşleri Başkanının izin vermemesi gerektiği inancı içerisindeyim. Bu konuda belli Diyanet İşleri çalışanlarıyla ilgili kaygılarımızın olduğunu, onların da takipte olduğunu, bir matbaada özellikle çevre illerinin bir matbaasında bu kirli bültenler basılırken içinde Diyanet işleri mensubunun olduğu ifadesi de var. Ben Sayın Diyanet İşleri Başkanını bu konuda duyarlı bir insan olduğun biliyorum. Bir önceki yaşanan manzaraların bundan sonra en kutsal değer kabul ettiğimiz bu alanlarımızda siyasi partilerin kirli bültenlerinin alanı olmasın diyorum. Umut ederim ki Sayın Başkan bu çağrımıza kulak verecektir. Bir önceki seçimlerde yaşandığı gibi bu seçimlerde sadece bültenler değil aynı zamanda Diyanet İşleri mensubunun siyasi konuşmaları çok hakkaniyetli konuşmalar değildir. Dinen de caiz değildir."

Postane önündeki vatandaşlarla da sohbet eden Tekin, "Hepinize sesleniyorum, gelin memleketinize sahip çıkın, CHP'ye oy verin Türkiye'yi kurtaralım. Millet bu kez CHP'yi tercih edecektir. CHP tek başına iktidar olacaktır" diye konuştu.

Başbakan’a gönderdiği mektubun içeriğinde ne var ?

Başbakan’a gönderdiği mektubun içeriğinde ne var ?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler