Başbakan'dan Mescid'i Aksa sözleri!

Başbakan Binali Yıldırım Twitter'dan yaptığı açıklamada, " İsrail yönetiminin İslam aleminin hassasiyetlerini gözeterek bir an önce bu yanlıştan geri dönmesini bekliyoruz"dedi.

Başbakan'dan Mescid'i Aksa sözleri!
Başbakan Binali Yıldırım, Twitter'da Başbakanlığa ait hesap üzerinden yaptığı  paylaşımda, terörün tüm insanlık için ortak tehdit olduğunu belirterek, "Terörün  dini, dili, ırkı olmaz. Bir kez daha şiddetle lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

  İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine değinen Yıldırım, şöyle  devam etti: "Herhangi bir nedenle Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerinin  kısıtlanması asla kabul edilemez. İsrail yönetiminin İslam aleminin  hassasiyetlerini gözeterek bir an önce bu yanlıştan geri dönmesini bekliyoruz."

Başbakan Yıldırım, Musevi vatandaşların ibadethanelerine yönelik  eylemleri de doğru bulmadıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Yüzyıllardır birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız, toplumsal  zenginliğimizin en önemli unsurlarındandır. Bizler din, mezhep, dil ve ırk ayrımı  yapmaksızın farklılıkları zenginlik addeden bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu  nedenle Musevi vatandaşlarımızın ibadethanelerine yönelik eylemleri doğru  bulmuyor, vatandaşlarımızı itidalli olmaya çağırıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler