Başbakan'dan Afrin açıklaması

"Yarın itibariyle kara unsurlarımızda operasyona icra edecektir"

Başbakan'dan Afrin açıklaması

Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli arasındaki görüşme başladı. Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Başbakan Yıldırım görüşmenin ardından "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin yaptığı açıklamada, "Yarın itibariyle kara unsurlarımızda operasyona icra edecektir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin’deki Zeytin Dalı Herekatı’na ilişkin, "Kapsamlı harekat başlamıştır. Harekatın ilk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirilmiş, belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşiyle alanı yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir. Ayrıca yarın itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir. Bu operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçiğin yanı sıra Özgür Suriye Ordusu'ndan da katılanlar vardır. Türkiye'nin hedefi asla ve asla Suriye'nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Yapılan iş, güney sınırımızda Suriye'nin Kuzey Batısından, Afrin'den son üç yıl içerisinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıplar, ayrıca sınır illerimizde yaşayan sivillere yönelik ataklar, terör faaliyetlerini ortadan kaldırmaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler