Başbakan Artvin'e müjdeleri sıraladı

Başbakan Yıldırım Artvin'de konuştu

Başbakan Artvin'e müjdeleri sıraladı
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün Kudüs Başkonsolosluğu olarak faaliyet gösteren misyonumuz fiiliyatta Filistin Devleti nezdindeki Büyükelçi olarak görev yapmaktadır. Daha açık söyleyelim, bizim Kudüs'te ikamet eden Büyükelçimiz, Filistin nezdindeki büyükelçimizdir. Bizden başka da Kudüs'te büyükelçilik seviyesinde Filistin için bir misyon açan yoktur. Olay bu kadar nettir." dedi.

Yıldırım, Artvin Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölge barışı için neler yaptığını bütün dünyanın bildiğini söyledi.

Mazlumlara nasıl sahip çıktıklarını tüm dünyanın gördüğünü belirten Yıldırım, "Tabii bunu görmeyen birileri de var. Mesela Sayın Kılıçdaroğlu. Geçtiğimiz günlerde bütçe görüşmelerinde, Mecliste, Kudüs'teki temsilcimizin büyükelçi düzeyinde olduğunu ve bunun da Türkiye için tek olduğunu söylemiştik. Bakıyorum Kemal Bey bunu diline dolamış. Bilmeden, incelemeden konuşmaya devam ediyor. Acaba bunu bilgisizlikten mi yapıyor yoksa yine hesabı yanlış mı yapıp verdiler, orasına artık siz karar verin." diye konuştu.

"Artvin'den ve komşu topraklardan, serhat şehrinden bir kez daha söylüyorum, Kudüs bugün mahzundur, İsrail işgali altındadır. Bu, içimize sinen, kabul ettiğimiz bir şey değildir." diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hukuki bir durum değildir, fiili bir durumdur. Filistin Devleti bu işgal nedeniyle Kudüs'ün içinde egemenlik haklarını kullanamıyor. Filistin Devleti'nin tanınması ve Filistin'in başkenti olarak Doğu Kudüs'ün statüsünün bütün dünya tarafından kabul edilmesi için Türkiye diğer ülkelerle beraber yoğun mücadele veriyor. Türkiye bu konuda dünyanın vicdanına adeta öncülük ediyor. Bugün Kudüs Başkonsolosluğu olarak faaliyet gösteren misyonumuz fiiliyatta Filistin Devleti nezdindeki Büyükelçi olarak görev yapmaktadır. Daha açık söyleyelim, bizim Kudüs'te ikamet eden Büyükelçimiz, Filistin nezdindeki Büyükelçimizdir. Bizden başka da Kudüs'te büyükelçilik seviyesinde Filistin için bir misyon açan yoktur. Olay bu kadar nettir. İsrail ister bunu kabul etsin ister etmesin bu gerçek değişmez, bizim kararımız değişmez. Şimdi de Doğu Kudüs'ü biliyorsunuz zirve toplantısı sonunda Filistin'in başşehri olarak ilan ettik. Bahsettiğim bu uygulama mevcut şartlarda diplomatik olarak bu aşamada alınabilecek en ileri karar olup dünyada tektir."

- "Biz milletin diliyle konuşuyoruz"

Yıldırım, Kudüs'te 1940'lardan kalma 9 başkonsolosluk, bir de Vatikan Temsilciliği bulunduğunu dile getirdi.

Bunların hiçbirinin Türkiye gibi bir uygulamayı gerçekleştirmediğine işaret eden Yıldırım, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi ile ilk adımı attıklarını ifade etti.

Milletin refahı, mutluluğu için çalıştıklarını vurgulayan Yıldırım, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için 15 yıldır gece gündüz demeden gayret ettiklerini belirtti.

Milletin duası ve desteği ile Türkiye için yorulmadan, yılmadan üretmeye devam edeceklerini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Biz milletin diliyle konuşuyoruz. Milletimizin gönlünden geçenleri söylüyoruz. Biz Artvin'in diliyle konuşuyoruz. Ne diyor Artvin türküsü, 'Arhavi'de başlarız Hopa Dağı aşarız, Borçka Çoruh boyunca Artvin'e ulaşırız. Biz Artvinliyiz. Özümüz sevgi, sözümüz sevgi.' Biz içimizdeki Artvin sevgisiyle Hopa Dağı'nı da aşıyoruz Çoruh'u da geçiyoruz; durmadan dinlenmeden yolumuza devam ediyoruz."

Son 15 yıl içinde Artvin'e 20 milyar liralık yatırım yaptıklarını anlatan Yıldırım, bunun 10 milyar lirasının Devlet Su İşlerinin baraj yatırımları olduğunu kaydetti. Özel sektörle Artvin'e 15 milyar liralık baraj yatırımı yapıldığını ifade eden Yıldırım, "Yani Artvin barajlar şehri haline geliyor. 9 baraj, 5'i bitti 4'ü devam ediyor." dedi.

Yıldırım, "Her şeyin başı eğitim" diyerek Artvin'e 2007'de Artvin Çoruh Üniversitesini kurduklarını anımsatarak, "Şimdi 10 binin üzerinde öğrencisi var. Daha da güzel olacak. 600 yeni derslik, 312 konut, 4 yeni hastane olmak üzere birçok sağlık tesisini güzel Artvin'e kazandırdık. 2002'de başlayan 3 sağlık tesisini de yine bizim dönemimizde tamamladık. Düşünün 2002, koca Artvin'de sadece bir acil hizmet istasyonu var. Şimdi ne kadar? 15 tane var. Her seneye bir tane. Yine Artvin'de 15 yıl önce kaç ambulans vardı? Sadece doğru dürüst çalışmayan bir ambulans vardı. Şimdi 43 ambulans var. İşte hizmet bu. Kar demeden kış demeden gece gündüz hizmetinizde." değerlendirmesini yaptı. 

- Deriner Barajı'nın ülke ekonomisine katkısı 1,5 milyar lira

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin gövde yüksekliği en fazla olan Deriner Barajı'nı hizmete aldıklarını, barajın ekonomiye yıllık katkısının 1,5 milyar lirayı bulduğunu söyledi. 
Artvin'de 61 dere ıslahını tamamladıklarını ve bu çalışmaya bağlı olarak şehir merkezini, 93 yerleşim yerini, 3 bin dekar araziyi taşkınlardan koruduklarını aktaran Yıldırım, Artvin-Rize arası 87 kilometrelik sahil yolunu da 15 yılda tamamlayıp hizmete aldıklarını, tarihi köprüleri onardıklarını, var olan yolları yeniden yaptıklarını belirtti. 

Borçka'ya devlet hastanesi yaptıklarını aktaran Yıldırım, aynı zamanda 8 sağlık projesinin de sırada beklediğini dile getirdi. 
Çin'de bulunan barajlardan sonra dünyanın en yüksek gövdeli üçüncü barajı Yusufeli'ni inşa ettiklerini anımsatan Yıldırım, baraj yapımı nedeniyle ilçenin yerini değiştirdiklerini ve yollarını yeniden yaptıklarını kaydetti. 

Hopa Limanı'nı genişlettiklerini söyleyen Yıldırım, Hopa Balıkçı Barınağı'nı inşa ettiklerini, Güreşen Köprüsü'nün de inşaatına başlayacaklarını aktardı. 

Yıldırım, 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı'nın inşaatının devam ettiğini, Artvin'in gelecek sene doğalgazla buluşacağını söyledi. 

Cankurtaran Tüneli'nin de ocak ayının sonunda açılacağını belirten Yıldırım, "Artık orada canlar yok olmayacak, canlar kurtulacak." dedi. 

Tünelin tamamlanmasından sonra Borçka-Cankurtaran arasındaki 11 kilometrelik yolun yapılması talimatını da veren Yıldırım, Sahara Tüneli'nin de projelerini hazırlattıklarını, böylece Ardahan'dan Artvin'e geliş gidişin rahatlayacağını vurguladı. 

Macahel Tüneli'nin de yatırım programına alındığını söyleyen Yıldırım, bunu da tamamlayacaklarını kaydetti. 

Yıldırım, Gürcistan sınırına açılacak Artvin Muratlı kapısının da faaliyete geçeceği müjdesini verdi. 

1960'dan 2002'ye kadar Türkiye'nin istikrarsızlıktan ve zayıf hükümetlerden dolayı kalkınmasını, büyümesini sürdüremediğini vurgulayan Yıldırım, "50-60 arasındaki kazançlarımızı 70'li yıllarda kaybettik. 80'li yıllardaki kazançlarımızı 90'lı yıllarda kaybettik. Şimdi artık kaybetmek değil ülkemiz, milletimiz için sürekli kazanma zamanıdır." diye konuştu. 

Yıldırım, 2019'da yeni sisteme göre seçimlerin yapılacağını hatırlatarak, salondakilere "Artvin; sürekli istikrar, güçlü iktidar için 2019'a hazır mısınız?" diye sordu. Partililer, Yıldırım'a "evet" karşılığını verdi. 

- Kongreden notlar 
Başbakan Yıldırım, kongrenin düzenlendiği salona gelişinde partilileri selamladı. 
Yıldırım'ın konuşması sırasında tribünlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde "08 Seninle Reis" yazılı koreografi sergilendi. Ayrıca partililerce Başbakan Yıldırım'ın fotoğrafının yer aldığı ve "08 Seninle Kaptan" yazılı koreografi gerçekleştirildi. 

Başbakan Yıldırım'ın konuşması öncesinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın, partililere yönelik videolu mesajı izlendi. 
Kongreye, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile milletvekilleri ve partililer katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler