Bahçeli'den İyi parti açıklaması - Sert sözler

CHP'li vekillerin İYİ Parti'ye katılması ilgili MHP Lideri Bahçeli'den sert sözler.

Bahçeli'den İyi parti açıklaması - Sert sözler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir  mesaj yayımladı.


Bahçeli Mesajında CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçen vekillere vurgu yaptı ve yapılan transferi hülle olarak niteledi. 

Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 98 yıl önce muazzam ve  muhterem bir iradenin mahsulü olarak Ankara'nın Ulus semtinde tek katlı taş  binada dualarla ve büyük umutlarla açıldığını anımsatan Bahçeli, şunları  kaydetti: "Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin tam bağımsız yaşama iradesinden  doğmuş, esaret ve ezikliğe meydan okuyan tarihi vakarından bir güneş gibi  parlamıştı. Hiç şüphe yoktur ki, Büyük Millet Meclisi milletimizin tüm haslet,  hasret, hatıra, haysiyet ve hedeflerinin bileşkesi, billurlaşmış  fikriyatıdır. Ordular hazırlayıp ordular yöneten, çöken bir imparatorluğun enkazı  üzerinde devlet kuran, zalimlere karşı mazlumların sığınak ve sözcüsü olan Büyük  Millet Meclisi aynı zamanda kahraman, aynı zamanda Gazi, aynı zamanda milli  iradenin tecelli ettiği şeref ve onur mekanıdır."  

Bahçeli, 23 Nisan 1920'de Meclisin açılmasıyla çıkan sonucun, yaklaşık  iki asrı bulan elem ve çile dolu geri çekilmenin son bulacağının, Anadolu  coğrafyasında sonsuza kadar yaşanacağının, vatanın sonuna kadar korunacağının,  akıl, sabır, strateji, hesap, irade, iman ve süngü ile birleşen bir mücadele ile  Türklüğün makus talihinin döndürüleceğinin bütün cihana ilan ve ilamı olduğunu  bildirdi.  

"Büyük Millet Meclisi'nin açılışının, milletler ve medeniyetler  çekişmesinin sürdüğü bir dönemde, Türk milletinin tam bir mutabakatla, milli  kimlikte ve milli hedeflerde buluşmasının, yıllardır süren kayıpların çöküntüsünü  ve moral bozukluğunu atarak güç toplamasının, teslimiyet ve tavizlere son verip  silkinerek doğrulmasının, silahla verilen bir mücadelede bile milli mutabakatla  sağlanan meşruiyetin nirengi ve dönüm noktası" olduğunu ifade eden Bahçeli, Büyük  Millet Meclisi'nin kutlu varlığıyla ve tarihi haklarıyla oynanmayı reddeden Türk  milletinin topyekun ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesi olduğunu  belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset