Babacan'ın kurucu listesi açıklandı! Trabzon'dan kimler var?

Ali Babacan'ın partisinin kurucu listesi belli oldu

Babacan'ın kurucu listesi açıklandı! Trabzon'dan kimler var?

Haber61 Haber Servisi

Eski bakanlardan Ali Babacan, partisi için kuruluş dilekçesi ile ilgili evrakı İçişleri Bakanlığı'na teslim etti. Partiye ilişkin evrak ile kuruluş dilekçesini vermek üzere saat 10.30'da İçişleri Bakanlığına gelişinde Babacan'a, Hasan Canpolat, Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin de eşlik etti.

Partisinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na veren Ali Babacan başkanlığındaki yeni partinin kurucular kurulu da açıklandı.

Listede Trabzon'dan İhsan Günaydın , eski BBP Genel Başkan Yardımcısı Musa Malik Yıldırım, Zeynep Tatar ve Nevin Bilici yer aldı. Ayrıca listede yer alan Doğa Şanlıoğlu'nun da Trabzonlu olduğu öğrenildi.

Listede Sadullah Ergin, Nihat Ergün gibi AK Parti'de bakanlık yapmış isimler yer alıyor. Yine yakın bir zaman önce "Son ümidi de yitirdim" diyerek istifa eden İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu da listede yer aldı.

90 kişinin bulunduğu kurulda, Gülay Göktürk ve Metin Gürcan gibi isimler de var.

Yeni partinin kuruluş toplantısının Çarşamba günü Ankara'da yapılacağı açıklandı.

Kurucular kuruluna ilişkin kamuoyuna duyurulan dosyada parti amblemi veya ismi yer almıyor.

KURUCU LİSTESİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler