Atakan Aksoy : Trabzon'un CEO bir başkana ihtiyacı var

Başkan Adayı Atakan Aksoy açıklamalarda bulundu

Atakan Aksoy : Trabzon'un CEO bir başkana ihtiyacı var

İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy, düzenlenen kahvaltı programıyla basınla buluştu.

Atasoy'un toplantısında öne çıkanlardan bazıları şöyle;

Trabzon'da bazı sonuçlar hepimizi rahatsız ediyor. Bunları görünce rahatsız olmamak elde değil. Sahilde kanalizasyon sorununu böyle teknolojinin ilerlediği bir dönemde çözememiş bir belediye var. Yine Trabzon'da ciddi bir otogar sorunu var. Trafikte yaşanan sıkışıklık da ortada. Fındık konusunda da bölge olumsuz bir noktaya sürüklenmiş durumda. İmarda örneğin 18c konusu ne durumlara gelmiş görüyoruz. 

Reşadiye Kavşağı mesela yapılmadan önce bunun çözüm üretmeyeceğini o zamanlar çok söyledik. Bu hatalı bir yatırım. Belki de Trabzon ekonomisine 50 Milyonluk bir zarar yaratmıştır. 

Hedefimiz Trabzon'da yapılacak çalışmalarla Türkiye'ye örnek olmak. Yenilikçi uygulamalarımızla Avrupa'da da takip edilen bir belediye olacağımıza eminim. 

Biz tanım olarak büyükşehir olduk ancak, uygulamalarıyla, sonuçlarıyla büyükşehir olamadık.

CEO bir büyükşehir belediye başkanına ihtiyaç var.

Ben gübre konusunu çok önemsiyorum. Bazaltı mutlaka kullanmalıyız.

Şehrin trafik sorununu çözecek bir UKOME yok. Çekirdek bir kadro oluşturacağım.

Geri dönüşüm konusunda örneğin Amerika ve Avrupa'da kazınan asfaltlar yeniden kullanılabiliyor. Bunlar bizde kullanılmıyor. Bir Ar-Ge sonucunda bir çok şey yapılabilir. Örneğin sönmüş kireç Amerika'da bir çok eyalette asfaltta mecburi olarak kullanılıyor. Sönmüş kireç oldukça ciddi bir katkı maddesidir. 

Vatandaşımız sonuç istiyor, tartışma değil gelişim istiyor. 

TOKİ'nin Trabzon'da yaptıklarını ben kentsel dönüşüm olarak görmüyorum. 

Avni Aker bizim yaşayan bir spor merkezimizdi. Orayı 24 saat yaşayan bir bölge haline getirebilirdik. Avni Aker bizim hayallerimizdi. Trabzonspor'un ruhu nerede diye sorulursa orasıdır. Orada bir Trabzonspor müzesi yapılamazmıydı. Tarihi bir misyonumuz var bizim. Doğru performans analizlerine göre Trabzonspor Türkiye'nin en güçlü spor kulübüdür. Şampiyonluklarla falan değil... Lisbon stratejisi önemlidir Avrupa Birliği'nde. Ben bunu Trabzonspor'a önerdim. İki kulübün altyapı anlamında önemli güçleri var. İki kulüp ortak projeler geliştirebilir.

Deniz süpürgesi uygulamamız var. Denizde ne kadar pislik varsa onları toplayarak ayrıştıracak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler