Asma kesme partisi Yargıtay'da

ERZURUM'da partisinin il teşkilatının açılışında yaptığı konuşmada “Tekke ve zaviyeleri yeniden açacağız. Asacağız, keseceğiz” diyerek dikkatleri üzerine çeken Hak ve Hakikat Partisi (HHP) Genel Başkanı Dursun Güneş ve partisi hakkında Erzurum Cumhuriyet

Asma kesme partisi Yargıtay'da


ERZURUM'da partisinin il teşkilatının açılışında yaptığı konuşmada “Tekke ve zaviyeleri yeniden açacağız. Asacağız, keseceğiz” diyerek dikkatleri üzerine çeken Hak ve Hakikat Partisi (HHP) Genel Başkanı Dursun Güneş ve partisi hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Polis kamerası kayıtlarının deşifre edilmesinden sonra Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş tarafından hazırlanan iki klasörlük dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Genel Başkan Güneş, Erzurum'da başında 'yeşil takkesi'yle yaptığı konuşmasında Allah'ın Sultan Fatih'in ruhunu yeniden görevlendirdiğini iddia etmiş ve “Halka can suyu vereceğiz, ölü kalpleri dirilteceğiz. Onların üzerindeki psikolojik baskıyı kaldıracağız. Teşkilatımızı arslanlarla kuracağız. Genel seçime kendimizi hazırlayacağız. Allah, devleti dilediğine verir, dilediğinden geri alır. Dilediğini aziz kılar, dileğinin zelil kılar. Eğer Allah nasip ederse, adalet kılıcını masanın üstüne koyacağız ve keseceğiz, asacağız. Hani korktukları bir şey vardı ya, 'kesip, asacaklar bunlar' evet keseceğiz, asacağız. Osmanlı ruhu ile kesip, asacağız. İyi dinleyin ve yanlış yorumlamayın. Devlete kurşun sıkanı asacağız, devletin kasasına elini sokanın. elini keseceğiz. Tekke ve zaviyeleri kuracağız. Kuran kurslarını yeşerteceğiz, temiz toplum yetiştireceğiz. Bu siyaset kokmuş, çürümüştür. Bu siyaseti toplayıp çöp bidonuna atacağız” demişti.

Bu açıklamaların üzerine yapılan soruşturmanın ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Genel Başkan Güneş ve partisi hakkında Siyasi Partiler Kanunu'nun 78, 84 ve 87'inci maddeleri uyarınca 'Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, dil, ırk, renk, din ve mezhep ayrımı yaratmak veya sair herhangi bir yoldan bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzeni kurmak' suçlarından dava açılması istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset