Akşener'den Trabzon'a mesaj

İl Başkanı Kuvvetli Meral Akşener’in Trabzon mesajını duyurdu 

Akşener'den Trabzon'a mesaj

Haber61/Haber Servisi

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in Trabzon mitingi öncesinde gönderdiği Trabzon mesajını açıkladı. 

“TRABZONLU HEMŞERİLERİM 61 VAADİN HESABINI SORACAK FINDIK ÜRETİCİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK"

Karadeniz’in incisi, Trabzon’da olmaktan büyük mutluluk duyacağını aktaran Akşener, “Milli Mücadele döneminde Rus işgaline karşı çıkan Trabzonlular, kurdukları cemiyetlerle ve gazetelerle kurtuluş mücadelesi vermiştir. Direnişin merkezlerinden biri olan Trabzon’un tüm baskı ve engellere rağmen iktidara yürüyen İYİ Parti’yi en iyi anlayan şehirlerden biri olduğunu biliyorum. Türkiye İYİ olsun diye çıktığımız bu yolda Trabzon’un da İYİ günler göreceğinin teminatını şimdiden veriyorum” dedi.

TRABZONLULAR SANDIKTA HESAP SORACAK

Türkiye’de fındık üretimine ciddi katkı sağlayan ve tüm Karadeniz’de yüzbinlerce vatandaşın ekmek kapısı olan fındığın AK Parti’nin basiretsiz politikaları yüzünden zarar gördüğünü söyleyen Akşener, “Sağlıklı bir besin olan fındık aynı zamanda tarıma dayalı sanayide en değerli besinlerimizden
biriydi. 16 yıl önce dünya üretiminin yüzde 80’ini tek başına karşılayan ülkemiz toplam üretiminin yüzde 90’ını ihraç ederdi. Geri kalan yüzde 10 fındık bize yettiği gibi stok fazlası fındıklar ‘Yerli Malı Haftası’nda çocuklarımıza dağıtılırdı. Türkiye ve Karadeniz ile özdeşleşmiş fındığın bugünkü durumu
içler acısıdır. Maliyet ve taban fiyatları yüzünden fındık üreticimizi bitiren bu iktidara, Trabzonlu hemşerilerimin sandıkta hesap soracağını biliyorum.” ifadelerini kullandı

DÜNYA, FINDIK BORSASI TÜRKİYE’DE KURULACAK

Trabzon’da özellikle fındık ve çay üreticisinin mağdur olduğunu hatırlatan Akşener, “16 yıl önce Türkiye’nin 100 bin ton çay ithal edeceğini konuşabilir miydik? Bugün çayı Sri Lanka’dan, fasulyeyi Çin’den alıyorlar. Bir de kendilerine yerli ve milli diyorlar. Tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten ülkemizde; samanı bile ithal eder hale getirdiler. Nasıl yerli ve milli oluyorlar? Trabzonlular hiç merak etmesin, İYİ Parti iktidarında çiftçimizin ve üreticilerimizin borçlarını sıfırlayacağız. Fındık üreticimizin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Fındığa hak ettiği değeri vereceğiz. En önemlisi de dünya fındık borsasını Türkiye’de kuracağız” dedi.

61 PROJE SÖZÜ YERİNE GETİRİLMEDİ
İktidarın Trabzon’a 61 proje sözü verdiğini ancak vaatlerin boş çıktığını da sözlerine ekleyen Akşener, “Raylı sistem dediler yapmadılar, teleferik dediler yapmadılar, lojistik bölge kuracağız dediler kurmadılar. 2002 yılında projesi yapılan Güney Çevre Yolu’nun bile hala ihalesini yapamadılar. Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yanı yatırıma açık sporun başkenti Trabzon’a gereken yatırım yapılsaydı, gençlerimiz işsiz kalmazdı. İYİ Parti iktidarıyla Trabzon’da tarıma dayalı sanayi, turizm ve ticaret gelişecek. Trabzon, bölgesinde cazibe merkezi olacaktır. Trabzonlu gençlerimiz memleketlerinden ayrılmayacak. Yaratacağımız istihdam alanlarıyla gençlerimizin işi, aşı olacak. Trabzonlu hemşerilerimin de 61 proje vaadine rağmen özlerini tutmayan iktidara gereken cevabı vereceğine inancım tamdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset