AKP ile PKK'nın seçim ittifakı !

 Oslo görüşmelerinin terörü bıraktırma görüşmesi olmadığını söyleyen Muharrem İnce, görüşmelerin AKP ile PKK arasında bir seçim ittifakı olduğunu belirtti. CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu  Aykırı Sorular Programına konuk olan  CHP Grup Başkan Vekili

AKP ile PKK'nın seçim ittifakı !

 

Oslo görüşmelerinin terörü bıraktırma görüşmesi olmadığını söyleyen Muharrem İnce, görüşmelerin AKP ile PKK arasında bir seçim ittifakı olduğunu belirtti.
 
CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu  Aykırı Sorular Programına konuk olan  CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Oslo görüşmelerinin terörü bıraktırma görüşmesi olmadığını,  görüşmelerin AKP ile PKK arasında bir seçim ittifakı olduğunu belirtti.
 
20 yaşındaki çocuklarımız şehit olurken terör örgütüyle görüşme yapmanın örgütüne moral verirken, terörle mücadele edenlerin moralini bozacağını söyleyen İnce, "15 Haziran 2011'e kadar taraflar, açık açık Türk tarafı ve Kürt tarafı diyor,askeri operasyonlar yapmayacaklar, eylemlerde bulunmayacaklar. Bu ne demektir, 12 Haziran'da seçim var, 15 Haziran'a kadar bunu yapmaacağız demek, bu bir seçim ittifakıdır.
 
Eğer orada sizin istemediğiniz valileri görevden aldık diyorsanız, seçimden sonra örgüte temsilen 2 kişi Sayın Öcalan'ı, aynen böyle Sayın Öcalan'ı ziyarete gidecek diyorsanız,Başbakan'la Öcalan'ın bölgeye ilişkin vizyonları yüzde doksan- doksanbeş örtüşüyor diyorsanız, ve Anayasa tartışmalarını orda yapıyorsanız, bu milletin meclisine ne oldu?
 
Anayasa tarışmasını  PKK ile devletin temsilcisi yapıyorsa TBMM devre dışı kalmış demektir. Buradaki görüşme seçim itifakıdır , terörü bitirme görüşmesi değildir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset