AK Partili Kadınlar Her Yerde !

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon İşitme Engelliler Okulunu ve Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesini ziyaret etti.İŞİTME ENGELLİLER OKULU ZİYARETİİlk olarak İşitme Engelliler okulunu ziyaret eden G

AK Partili Kadınlar Her Yerde !

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon İşitme Engelliler Okulunu ve Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesini ziyaret etti.

İŞİTME ENGELLİLER OKULU ZİYARETİ

İlk olarak İşitme Engelliler okulunu ziyaret eden Gümüş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Okul Müdürü Yılmaz Nuroğlu’ndan bilgiler aldılar. Okulun 54 işitme engelli öğrencisi olduğunu ifade eden Müdür …. 54 öğrencimizin 49’u tam işitme engelli, 25 öğrenci ilçelerden geliyor. Taşıması devlet tarafından karşılanıyor. Biri anasınıf olmak üzere 11 sınıfımız ve. 1. ve 8. sınıfa kadar öğrencimiz var. Öğrencilerle bu konuda deneyimli öğretmenlerimiz bire bir ilgileniyor.

Bizim siz değerli siyasetçi ve sivil toplum örgütlerimizden ve beklentimiz engelli festivallerinin Trabzon'da düzenlenmesi. Bu konuda destekleriniz bekliyoruz “ dedi.  Bu tür ziyaretleri her zaman gerçekleştirdiklerini ifade eden Gümüş şunları söyledi: “ AK Parti İl Kadın Kolları olarak işitme engelliler okulundaki bir çocuğumuza işitme cihazı aldık bu cihaz çocuğumuzun konuşmasını da kolaylaştıracak. Okul müdürünü ve öğretmenlerinin çabasını gördüm onları tebrik ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

SAKATLAR DERNEĞİ ZİYARETİ

Gümüş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesini ziyaret etti. Dernek başkanı Tayfun Şener mesleki anlamda engellilere destek vermeye çalıştıklarını belirterek “Trabzon'da 5000 kişi derneğe kayıtlı. Sakatlar Derneği tüm engellilerin aynı çatı altında toplandığı bir dernek” dedi.

Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş’te "Engelli bir birey olmanın toplumdan soyutlanmak veya hayata küsmek anlamına gelmemesi gerektiğini belirterek, Engelli vatandaşlarımızın kimseye ihtiyaç duymadan hayata tutunabilmeleri ve daha iyi şartlarda hayatlarını devam ettirebilmeleri bizim en büyük amaçlarımızdandır. Bu nedenle engelli kardeşlerimize iktidarımız döneminde pozitif ayrımcılık yapılarak topluma uyum sağlamalarını sağladık.

Engelli kardeşlerimize kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için maaş, evde bakım hizmeti, engelli öğrencilerimize özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim imkanı, kamuda ve özel sektörde iş imkanı sağlanması gibi birçok haktan faydalanmalarını sağladık.” diye konuştu.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler