AK Partili Cora: Mehmetçik PYD'ye vuruyor, ses HDP'den çıkıyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, HDP’nin gerçekleştirdiği kongrede Afrin’deki teröristlere destek veren açıklamalara tepki gösterdi.

AK Partili Cora: Mehmetçik PYD'ye vuruyor, ses HDP'den çıkıyor
Kongreyi ‘facia’ olarak nitelendiren Salih Cora, “HDP’nin düzenlemiş olduğu kongrenin faciadan ibaret olduğunu milletçe gördük. Hem hukuk, hem siyaset, hem de demokrasi açısından tam bir fecaat örneği diyebiliriz. Afrin’de uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkımızı kullanmamızı, güvenlikten kaynaklanan hakkımızı eleştirerek teröristlerin yanında saf tuttular. Kongrelerinde ‘Afrin’e Selam Teröre Devam’ dediler. Bunlar hiç akıllanmayacaklar, uslanmayacaklar. Yaşananlardan maalesef ders çıkarmayacaklar. Bunlar Sur’da, Cizre’de, Nusaybin’de de aynısını yaptılar. Askerimiz ve polisimiz barikat ve hendek terörüne karşı kahramanca mücadele ederken yine aynı tavrı sergilemişlerdi.  Terörden ve teröristten yana saf tuttular. Sonra ne oldu? Hukuk gereğini yaptı, dokunulmazlıkları kaldırıldı ve şimdi birçoğu yargıda hesap veriyor.” dedi.
 
Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkını kullanmasını işgal olarak değerlendirilmesini de sert şekilde eleştiren Salih Cora, “Biz defalarca kimsenin toprağında gözümüz yok dedik. Kahraman ordumuz tarihi bir mücadele verirken onlar buna işgal deme cüretini gösteriyorlar. Teröristler öldürülüyor ama onlar siviller katlediliyor diye yaygara koparıyorlar. Şehitlerimiz oluyor, yüreğimiz parçalanıyor ama onlar ne diyor? ‘Gerilla direniyor’ söylemi ile milletimizin yanan yüreğine bir hançer daha saplıyorlar. İşlerine gelince buna direniş diyorlar işlerine gelmeyince, ağır zayiat verdiklerinde ise savaşa karşıyız diyorlar. Bu operasyon sırtlarını dayamakla övündükleri terör örgütlerine yapılıyor. Rahatsız olacaklar, yalan konuşacaklar, insanları kandırmaya çalışacaklar ancak bu milletin geleceğini terörle ipotek altına alamayacaklar.  Dün çatışmalar durunca savunmasız askerimizi sokak ortasında hamile eşinin yanında şehit eden katilleri savunanlar bugün barıştan bahsetmek hakkını da, haddini de gösteremez. Yüksek feraset sahibi aziz milletimizin duaları Afrin’de mücadele eden kahramanlarımızın yanındadır. Teröristler öldürüldükçe ses çıkartanların bir gün sesi tamamen kısılacaktır. Bundan milletimizin şüphesi olmasın.” İfadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset